Loading...
Startsida

WEMAS 2021

MEGA:s mest populära evenemang närmar sig! Är du redo för 72 intensiva timmar av spelande?

WEMAS (tidigare Winter-een-mas) är en fiktiv högtid för dator- och TV-spelare. MEGA har valt att fira detta genom att tillsammans klara så många spel som möjligt inom loppet av tre dygn. Detta är föreningens 16:e WEMAS-firande och vi hoppas du vill vara en del av det.

NÄR OCH VAR?
WEMAS 2021 hålls vanligtvis på Spelens hus, men på grund av coronaviruset spelar vi hemifrån i år. Vi kommer att umgås och streama genom MEGA:s Discord tillsammans med Sverok TV.

Evenemanget inleds klockan 00:00 fredagen den 29 januari och pågår oavbrutet fram till klockan 23:59 söndagen den 31 januari.

Vill du vara med och streama under evenemanget eller bara hänga? Gå med redan idag!

➡➡ https://discord.gg/Yjm4bah

BLI MEDLEM INFÖR DET NYA ÅRET!
Det är krav på medlemskap i MEGA för att delta under WEMAS. Alla medlemmars medlemskap löper ut den 31 december 2020. Därför är det ett starkt skäl till att förnya sitt medlemskap eller bli ny medlem i föreningen under evenemanget.

Bli medlem här:
➡➡ https://ebas.sverok.se/signups/index/7622

Medlemskapet gäller per kalenderår. Som medlem går du med på att följa våra stadgar. Läs mer här:
➡➡ https://www.megasweden.se/bli-medlem/
➡➡ https://www.megasweden.se/om/stadgar/

HUR FUNGERAR DET?
Målet med evenemanget är att klara så många spel som möjligt inom loppet av 72 timmar. Varje avklarat spel hamnar på en lista som idag innehåller över 1700 olika spel. Dessa spel är “låsta” för framtida evenemang och får inte längre spelas. Det övergripande målet är med andra ord att varje år addera nya spel på listan samt att försöka slå det nuvarande rekordet för tredygnsperioden, ett rekord som i dag ligger på 180 klarade spel på 72 timmar. Kan vi kollektivt klara minst 181 spel i år?

Komplett WEMAS-lista:
➡➡ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JU7BwpP47sE62wFO79B7ZXhG56h0Mj393eYqRmUZH2s/edit?usp=sharing

LITE REGLER:
Du bidrar till den stigande siffran genom att bli medlem och klara spel under evenemangets 72 timmar. För varje spel postar du två bilder på din skärm i “wemas-fotokanal”, en när du börjar spelet och en på eftertexterna när du avklarat spelet.

  • Pågående sparfiler får sparas till efterkommande år och tillika återupptas från tidigare år men inget får spelas däremellan.
  • Inga fusk, warpande och utnyttjande av glitchar får göras. Tanken är att genomspelningarna skall vara “rena” och motsvara en genomsnittlig spelning av spelet ifråga utan hjälp av genvägar.
  • Det finns inget krav på svårighetsgrad så länge ens svårighetsgrad för en genom hela spelet, inte slutar i förtid och visar spelets sluttexter.

VAR BÖRJAR JAG?
Vill du vara ute i god tid rekommenderar vi att du anmäler eller paxar spel du önskar att klara under helgen. Detta gör du för att ingen annan skall råka spela samma spel. Du kan paxa spel via Facebook, Discord eller vårt forum på megasweden.se. Glöm dock inte att först titta på årets pax-lista så ett spel du önskar spela inte redan är paxat av någon annan.

Om du inte vet vart du skall börja eller vad du vill spela kan du använda vår s.k. “pile of shame”-lista som innehåller spel som vi paxat tidigare år men inte klarat eller ens börjat spela.

Föreningen har även en stor mängd spel som inte är på klarat-listan och som vi lägger fram för spelande. Alla spel som inte redan finns på WEMAS-listan ovan är tillgängliga att klaras.

PAXA SPEL HÄR:
➡➡ https://discord.gg/Yjm4bah
Använd kanalen #wemaspax.
➡➡ https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2016-paxa-ditt-spel-har

PAX- OCH PILE OF SHAME-LISTOR:
➡➡ https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2019-paxlista-pile-of-shame

Varmt välkommen till WEMAS 2021! Let’s have fun.

MEGA:s aktiviteter görs i samarbete med Spelens hus och Sverok Skåne.