Loading...
Startsida

TNG-hype vecka 41

playstationFör en dryg vecka sedan, närmare bestämt den 29 september, fyllde Playstation 20 år. Sedan Sony gav oss sin första konsol år 1995 har ytterligare 3 stationära samt 2 bärbara konsoler lanserats och Playstation har blivit ett av branschens starkaste varumärken. Vi tänkte fira jubilaren så smått på söndag. Men innan dess har vi flera andra aktiviteter som väntar.

Torsdag 8/10 17:00-22:00

Torsdags TNG med allt vad det innebär. Spela något av de spelen föreningen har i sin ägo eller ta med dig någon av dina favoriter hemifrån och spela det tillsammans med andra.

Kan du inte vara på plats har vi, som alltid, vår stream. Denna vecka spelar vi Super Nintendo-spelet Goof Troop. Riktigt underhållande co-op, utvecklat utav Disney-mästarna på Capcom, med Långben och hans son Max i huvudrollerna. Du hittar oss på twitch.tv/megasweden och vi börjar streama 19:00. Titta gärna in i chatten!

Lördag 10/10 10:00-18:00

Retrospelsfestivalen går av stapeln för andra året i rad. Dörrarna öppnas 10:00STPLN i Västra hamnen.

MEGA är naturligtvis med på tåget även detta år och hjälper, precis som i fjol, till att arrangera tävlingarna – i år gäller det att vara bäst i Donkey Kong, Athletic World och att klara vår bana i Super Mario Maker på kortast tid. Dessutom blir det en Street Pass-tävling, så glöm inte din 3DS!
Utöver tävlingarna har vi även ett bord på retromarknaden, så kom gärna fram och prata med oss och köp något av alla spelen vi säljer. Vi hjälper föreningens grundare och eldsjäl, Christoffer Cederholm, att sälja av sin spelsamling, så det finns garanterat mycket att titta på hos oss.

Söndag 11/10 13:00-22:00

Söndagens gemensamma aktiviteter ägnar vi som sagt var åt Playstations 20-årsjubileum.

17:00 drar vi igång MEGA Quiz. Vi testar era Playstation-kunskaper i den första rundan och därefter blir det fokus på spelomslag när Kristofer Gniot tar över som quiz master i runda nummer två.

Under hela söndagen kör vi dessutom ett sorts Playstation-knytkalas på vår stora filmduk. Vi kopplar en konsol till projektorn men vilka spel som spelas ansvarar du och våra andra medlemmar för. Har du kära minnen av ett specifikt Playstation-spel? Har du någon konstig titel där hemma som vi andra bara måste få se? Ta dem med dig på söndag så djupdyker vi i Playstation-historia tillsammans!

Vi ses på Spelens hus!