Loading...
Evenemang

Vi vill ha din spelkonst!

Terebi Ge-mu har inlett ett samarbete med WASD – ett initiativ som ska leda till ett dator- och tv-spelsmuseum i Malmö. Tillsammans med WASD planerar vi dels en retroutställning, men även en utställning av spelinfluerad konst.
Konst inspirerad av TV- och datorspel är aktuellt på flera håll nu. Vandringsutställningen Hjärta Spel har nu kommit till Tekniska museet i Stockholm, som också passar på att göra Ateljé dataspel.

Här i Skåne kommer vi tillsammans med Spelkultur i Skåne och WASD att göra en utställning med spelinspirerad konst och konsthantverk på Studiefrämjandet i Malmö. Utställningen kommer att öppnas i början av maj, och vi kommer ha ett program med arrangemang och aktiviteter under maj och juni. Mer information och namn på utställningen kommer inom kort!

Vi söker Ditt bidrag till utställningen!
Vi vill visa upp alster från alla typer av kreativa spelfantaster därute, både tavlor, skulpturer och fotografi, men också hantverk, exempelvis handarbeten, pärlplattekonst och cosplayutstyrslar. Så har du någonting hemma, eller vill och kan tillverka något innan maj, så hör av dig till oss eller WASD, så skapar vi tillsammans en kreativ och rolig kulturupplevelse.