Loading...
Evenemang

piXL 2013

Terebi Ge-mu har under en längre tid planerat att göra ett större arrangemang i Malmö utöver våra spelträffar Level up, 1 up och Power up. Våren 2012 tog diskussionerna kring detta fart på allvar i och med att vi träffade flera personer utanför föreningen som ville samma sak. Till sommaren hade samtalen gått så långt att vi hade kontaktat många olika av Malmö Stads förvaltningar, massor av tänkbara samarbetspartners och flera olika arenor och mässor, snöbollen var i rullning och även om den ändrade riktning för varje ny person vi pratade med blev den hela tiden större och större.

Mot slutet av sommaren hade vi en muntlig överenskommelse med Malmö Turism och Malmömässan om att köra det vi idag kallar piXL.

piXL är ett arrangemang som inte riktigt har sin like i Sverige idag. Det är en spelfestival, på gränsen till spelkavalkad. På Malmömässans 14000 kvadratmeter kommer det att finnas LAN för 1500 personer och turneringar, men även en mässdel där organisationer och företag kan visa upp sig. Det kommer även finnas ett retrospelsområde med en utställning arrangerad i samarbete med WASD – Malmös TV- och datorspelsmuseum. Det blir cosplay, spelmusik och andra framträdanden på scenen. Allt detta sker under samma tak och samtidigt.

piXL 2013 arrangeras av Terebi Ge-mu i samarbete med en rad olika organisationer och företag under påskveckan; 28-31 mars på Malmömässan. Biljetter och mer information hittar du på www.pixl.nu