Loading...
Startsida

Sex dagar – tre decennier

Ni har sett det på vår poster, ni har hört oss konstant nämna temat “generationer” eller “tre decennier” men vad innebär det i praktiken? Vad är egentligen det speciella med Level up 2013 i år? Låt oss förklara.

På årets nyårsträff kommer det finnas en lokal som är helt dedikerad åt att hänge sig helt till temat speldecennier. Detta betyder att rummet kommer genomgå en innehållsmässig transformation ungefär varannan dag. I början av träffen kommer rummet ha ett 80-talstema som sen övergår till 90-tal för att sen avslutas i 00-talet. Så det hela startar med retroinnehåll och slutar med moderna och semimoderna spel.

Spelen som är aktiva i dessa rum är dessutom specifikt utvalda. Skälet till detta kan dock vara olika. Eftersom årets Level up är relativt slutet och främst är riktad mot de mest inbitna av spelare har vi valt att fokusera temarummets innehåll på lite mer annorlunda spel eller spel som inte alla nödvändigtvis testat tidigare. Vi har medvetet undvikit att ställa ut spel från redan superkända och populära spelserier. Vi utgår från att ni alla redan spelat dessa och vårt mål är att introducera er till nya spännande upplevelser av olika natur.

Vad sägs t.ex. om Devil World på NES? Eller har ni någonsin testat Golvelius på Master System? När vi vandrar in i 90-talet i mitten av veckan presenteras ni inför spel som Secret of Mana 2, Super Scope 6-spelet Battleclash, Mega Drive-liret Contra Hard Corps, Ape Escape på Playstation och DMA Designs Body Harvest på Nintendo 64. På träffens sista dag avslutas sen det hela med en kavalkad av mer moderna spel som Shen Mue, Odin’s Sphere, Panzer Dragoon Orta, Zack & Wiki och Trine.

Vi må ha bekanta retromaskiner som Master System, NES, Playstation och Super Nintendo men då skall ni veta att vi även har åldringar och mer obskyra system som Intellivision, Atari 2600, Magnavox Odyssey, Neo Geo och Philps CD-i på plats. Dessa konsoler kommer vi dessutom ha schemalagda visningar av så vi tillsammans kan kika på de udda och primitiva spelen medan vi tillsammans diskuterar och skrattar åt dåtidens påfund.

Men det är inte allt! I rummet finns det även andra små pågående aktiviteter eller förströelser i formen av brädspel från 80-talisternas barndom och speltidningar från 90-talet beroende på schemat. Syftet är helt enkelt att rummet vara dekorerat och ge en känsla av det för stunden aktuella decenniet.

Vi hoppas ni alla kommer uppskatta detta experiment som vi satt ihop för att dels introducera er inför nya konsoler men även uppmuntra er att utforska tidigare outforskad spelmark. Välkomna.