Loading...
Startsida

Ahievements-jakten 2013 – en nystart

En stående tradition på Level up är det vi kallar achievements-jakten. Det är en ständigt återkommande lagtävling som går ut på att samla poäng under hela träffveckan. Upplägget är detsamma även i år men innehållet är annorlunda.

Det började som något kul och fräscht. Det surfade på populariteten och den maniska besatthet som våra medlemmar hade kring Gamerscore och Achievements i början av den här spelgenerationen. Nu ser vi ut att vara i slutet på samma generationen, intresset kring gamerscore har svalnat, nyhets behag är över och Terebi Ge-mus achievements-jakt har följt en liknande kurva. Med Level up 2013 hoppas vi ändra på det.

Om innehållet bara får marginella uppdateringar men i grund och botten erbjuder samma sak år ut och år in så kommer saker upplevas som det stagnerar. Vi är vana vid att kritisera spelutvecklarna för just detta när deras spel inte utvecklas och på samma vis känner vi att vi behövde inse att achievements-jakten var i behov av mer engagemang och förnyelse. Det var i princip samma idéer och koncept som återanvändes varje nytt år. Utöver det innehöll tävlingen dessutom extremt svåra, dryga och rentav absurda uppgifter som bara bidrog till slöseri av våra besökares dyrbara tid utan att ge tillbaka så mycket underhållning. Bara de mest hårdnackade och envisa lirarna genomförda uppgifterna.

Därför satte vi det som vår uppgift att sätta nöje, kreativitet och finurlighet i första rummet samt främja spelande som något bredare. Tävlingen bör inte kräva att alla i gruppen är mästarspelare. Achievements-jakten är en lagtävling och bör därför vara utformad för att hanteras av grupper och uppmuntra att så många som möjligt vill, kan och känner att de kan vara med och bidra.

Vi har planerat uppgifterna i Level ups achievements-jakt under åtskilliga månader för att skapa en så varierad och underhållande upplevelse som möjligt och vi hoppas verkligen att det lyser igenom i år.

Det kommer blandas friskt mellan uppgifter både inne i och utanför själva spelen. Det blir fotoutmaningar, framträdanden, olika typer av musikaliskt baserade uppgifter och även lite påhitt som främjar träffen i helhet. Några är lätta, några är svårare och några är rentav dumma men förhoppningsvis är alla roliga och sätter er kunskap och kreativitet i spel. Allt är gjort med glimten i ögat, mycket passion och berör spelmediet på ett eller annat sätt.

Vi hoppas att ni med stor entusiasm och glädje vill delta i årets achievements-jakt. Det ligger som sagt stor möda och kärlek i årets uppgifter och vi hoppas ni alla kommer ha det superkul under den vecka som tävlingen pågår. Vi kommer ha det väldigt roligt att se er ta er an uppgifterna.