Loading...
Evenemang

Spelcafé le BUFF

För att lyfta diskussionen om spelkulturen arrangerar Studiefrämjandet i samarbete med Spelkultur-i-Skåne, SVEROK och Terebi Ge-mu ett spelcafé i samband med filmfestivalen BUFF:s temakväll om spel i skolan. Syftet är att visa på spelkulturens mångfald och folkbildande potential. Programmet innehåller bl a: “The Zombie game” – ett verklighetsspel där du ställs inför uppgiften att försöka överleva i värld full av zombies, “Brädspels hackspace” – lär dig göra gamla spel till nya spel med hjälp av enkel speldesign och Craftivism och en TV-spelshörna arrangerad av Terebi Ge-mu med bland annat “Yoostar 2” – ett spel med digitala filmcharader där du ska leverera de avgörande replikerna.

Spelcaféet pågår mellan 16:00-18:30 och 20:00-22:00 onsdagen 14 mars på Victoriateatern i Malmö. Fritt inträde för alla med festivalkort.

“The Zombie-game”
TZG är ett verklighetsspel, där spelarna tar själva rollerna som spelpjäser på spelbrädet. Spelet bygger på en 9×9 meter stor rutnätsbaserad spelplan. Spelets mål är att spelarens ska försöka ta sig från ena sidan spelplanen till den andra, utan att bli uppäten av zombies.

“Digihörnan”
I den digitala spelhörnan bjuder Terebi Ge-mu på tre olika spel där film och samarbete är i fokus.
Yoostar 2 bjuder på digitala filmcharader där du ska leverera de avgörande replikerna och göra rätt rörelser i klassiska filmklipp.
Scene it är frågesport för filmnördar. 1-4 spelare samtidigt.
Little Big Planet 2 är ett plattformsspel för 1-4 spelare.

“Brädspels Hackspace”
Lär dig göra gamla spel till nya spel med hjälp av enkel speldesign och Craftivism.