Loading...
Startsida

Rummen på Power up

Power up 2011 är uppdelad i olika sektioner beroende på vilken typ av spelare du är eller vilken typ av spel eller aktivitet du helt enkelt vill ägna dig åt för stunden. Här följer en enkel guide över de huvudområden som träffen består av. Tänk på att detta är bara ett axplock av vad varje rum erbjuder under hela Power up-veckan.

Stora spelrummet
Om du vill spela spel på aktuella spelkonsoler som Wii, Playstation 3 och Xbox 360 är detta rummet för dig! Utrymmet erbjuder även Playstation2 och Gamecube-spelande. det stora spelrummet innehåller 16 stycken Xbox 360-enheter redo för System Link-spelande. Längs väggarna kommer det finnas ett tiotal spelstationer för övriga format och en hörna där man kan boka plats för egen medtagen konsol.
I rummet finns det en bemannad speldisk som hjälper er att hitta i speldjungeln och som framförallt registrerar och förvarar era spel under träffen så andra kan ta del av dem. Vid disken checkas spel in och ut under kontrollerade former så vi alltid har koll på vad som är på golvet respektive utlånat för ögonblicket.
Aktivitetsmässigt i detta rummet kommer det arrangeras en hel del olika turneringar. Det kommer tävlas i spel som bland annat Call of Duty: Black Ops, Motorstorm: Apocalypse, Bulletstorm och det kommer även hållas en poängsamlarturnering under träffen med en rad hemliga och överraskande spel.

Pixellaboratoriet
Pixellaboratoriet är Terebi Ge-mus retroutskott. Denna grupp kommer sköta aktiviteten i Power ups retrorum som består av soffgrupper, sackosäckar, mysbelysning och små sköna TV-apparater från en nästan svunnen tid, allt omgivet av väggar prydda spel spelinspirerad konst. Under dessa TV-enheter finner man många historiska spelkonsoler. Nintendo och Segas gamla maskiner sällskapar Neo Geo och den första Playstation. Det finns mer men vi låter er fylla ut luckorna själv.
Även i Pixellaboratoriet finns det en bemannad speldisk som ser över rummet och hjälper besökare med att byta ut spelen i maskinerna. De är så klart även redo att svara på fårgor och hjälpa till att hitta bland de gamla pärlorna.
Det kommer arrangeras tävlingar av olika slag där en ren knockout-tävling i kunskap blandas med turneringar i Super Mario Kart, Bomberman och Chu Chu Rocket.

HEDROK-rummet
Spelföreningen HEDROK som huserar på Spelens hus står för brädspelsrummet under Power up. Den här platsen kommer svämma över av brädspel och diverse kortspel där besökare får bekanta sig med analoga spelvarianter när man eventuellt överdoserat på digitala motsvarigheter. Föreningen har det mesta att erbjuda där Vivarium och partier Maffia bara utgör en liten komponent av en enorm spelbuffé, där det finns något för alla.
HEDROK-rummet tystnar framåt småtimmarna för att släcka ner rummet och istället bjuda på lite avkopplande filmvisning. Känner man att man blivit överstimulerad under dagen är detta perfekt avrundning på dagen.
Det kommer hållas tävlingar även i detta rum men den riktigt stora aktiviteten sker mot slutet av veckan när det kommer hållas ett officiellt SM i spelet Shogun som HEDROK och Power up fått det stora nöjet att arrangera. Fina priser utlovas.

Musikrummet
Musik är härligt. Spel är härligt. Det får oss att dra slutsatsen att musikspel är helt fantastiska. Ingen kan väl undgått den musikvåg som sköljt över spelbranschen de senaste åren. Vi har så klart utrustning för att kunna spela Rock Band och Guitar Hero men man får inte heller glömma äldre dagars musikspel som Dancing Stage och Singstar som också finns representerade i musikrummet på Power up.
Även Kinect-styrda Dance Central finnas på plats. Det kommer hållas en turnering i detta spel under veckan för att avgöra vem som har Power ups grymmaste danssteg och utöver den kommer det även finnas en sångfågel-tävling i Singstar.

TG Fight Club-rummet
Här samlas alla Power ups deltagare som har flinka fingrar och som uppskattar konsten i att slå en annan person sönder och samman med nävarna. Fight Club är till för de som har en förkärlek till fightinggenren med allt vad det innebär. Ett varierat utbud av spel i genren kommer erbjudas och en hel del turneringar kommer att hållas.
Turneringar är dock bara en del av TG Fight Clubs innehåll. Man kommer hålla seminarier och lärosessioner för att undervisa rookies i hur man förstår och blir en bättre spelare i en rad utvalda spel. Det kommer tävlas i Street Fighter IV Arcade Eition, Mortal Kombat, Marvel vs Capcom 3 och mycket mer.

Pysselrummet
Det här är träffens tillflyktsort för den som fått nog med blinkande skärmar och bullriga ljud. Här kan man slå sig ner i lugn och ro och bara koppla av eller pilla med några av de många saker som rummet erbjuder i pysselväg. Det kan läggas pussel, byggas pixelkonst med pärlplattor, det finns utrymme för att teckna. Vi har hutlösa mängder med saker som den kreativa tänkaren kan göra något spektakulärt med. Blir det riktigt bra kanske man till och med vill ställa ut konstverket som en del av power ups spelkonstutställning.
Det är det mer lugna och tysta rummet men även här kommer det hållas någon tävling över en längre period som blir en uppvisning i kreativt tänkande och utförande.

Där har ni det. Så kan man bäst sammanfatta rummens funktion under Power up 2011. Fast det är ju inte allt. Utöver vår fullspäckade kiosk kommer vi även underhålla er med aktiviteter som brännboll 2.0, utomhusspelande, konstauktion, grillning, en debattsession och även spelens motsvarighet till en bokcirkel. Det finns något för de flesta på Power up, om man så vill spela, titta, skapa eller diskutera.