Loading...
Evenemang

Invigning av Spelens hus

25 september slog vi upp dörrarna till Spelens hus för allmänheten för första gången. Vi i Terebi Ge-mu arrangerade ett öppet hus tillsammans med föreningarna Malmö Interaktiva SpelSällskap (MISS), The Guild of Gaming and Visual Culture (GVC), Bordshockeyförbundet,  TG Fight Club, Manatorskarna och Spelprogrammering A-Ö. Besökarna fick möjlighet att testa våra respektive verksamheter för att se om Spelens hus var något för dem eller inte.

Mångfald av aktiviteter
MISS och GVC arrangerade rollspelsscenarion, Manatorskarna spelade kortspelet Magic the Gathering, Bordshockeyförbundet hade två bordshockeyspel och även några uppvisningsmatcher, TG Fight Club hade en Super Street Fighter IV-turnering och vi i Terebi Ge-mu hade lite olika spel igång. Även föreningarna Brödraskapet Smash och Region 047 fanns på plats och visade upp sina färdigheter i Gamecube-spelet Smash Bros. Melee respektive dansspelet In the Groove. Tyvärr upptäckte vi att strömmen inte riktigt räckte till och att de kopplingsscheman som fanns i lokalen inte var helt tillförlitliga, vilket gjorde att Terebi Ge-mus eget utbud av TV-spel blev lite fattigare än vad vi planerat. Men våra besökare kunde alltid hitta något att sysselsätta sig med i vår samling av brädspel.

Fullt hus
För besökare att sysselsätta hade vi gott om. Vi räknade flera gånger under kvällen och antalet skiftade mellan 60-80 personer. Det var inte förrän framåt 21-22-tiden som besökarantalet började trappas ner. Eftersom vi inte registrerade besökarna och vi hade ganska stor omsättning på dessa under kvällen har vi inga exakta uppgifter på antalet unika besökare. Men en inte alltför djärv gissning är att det var närmare 200 personer som hälsade på under dagen och däribland väldigt många nya ansikten för oss i Terebi Ge-mu.

Alla inblandade bör vara stolta över invigningen av Spelens hus. Naturligtvis är det saker som hade kunnat fungerat bättre, men på det stora hela var det ett väldigt lyckat arrangemang. Vi i Terebi Ge-mu vill även rikta stort tack till Studiefrämjandet, Sverok SKuD, Södra innerstadens stadsdelsförvaltning, Malmös fritidsförvaltning och naturligtvis alla föreningar som nämnts i texten som på olika sätt hjälpt och stöttat oss med Spelens hus.