Loading...
Startsida

Händer i oktober

I slutet av september slog Terebi Ge-mu på nytt upp sin verksamhet i Spelens hus. Det betyder att alla nu är välkomna att vallfärda till våra nya lokaler för att stilla sin omättliga TV-spelshunger. Spelhösten 2010 ser väldigt lovande ut och Terebi Ge-mu är en lysande sätt att uppleva det mesta som rullar in.

Vid sidan av spelsläppen har vi dock ett minst lika spännande program åt er i höst. Något som föreningen börjar med i samband med invigningen av Spelens hus är att införa teman på våra kära TNG-(Tuesday/Thursday Night Gaming)kvällar och dessa teman tänkte vi hädanefter presentera i en artikel på hemsidan för att ni en månad framåt skall kunna se vad som händer under våra TNG-dagar.
Glöm dock inte att bara för vi har teman så förhindrar inte det fritt spelande dessa kvällar. Ni kan fortfarande välja att fritt lira Guitar Hero, uppleva ett spännande äventyr i en okänd värld, plocka fram och spela på några av våra många retrokonsoler eller utnyttja våra 16 ihopkopplade Xbox 360-enheter för fartfyllda och adrenalinpumpande LAN-dueller. Temat är främst bara en trevlig bonus där vi sätter fokus på en aktuella händelse eller granskar ett nytt spelsläpp lite mer noggrant. Och med en sådan händelserik höst som denna lovar vi att ni kommer bli bortskämda med aktiviteter.

Tisdag 5/10: FIFA har haft sin årliga release och med bland annat ett spännande 22-mannaspeläge vore det synd och skam om vi inte provade på detta i vårt justa LAN.


Torsdag – 7/10: Castlevania: Lords of Shadow på vita duken
När vi säger att vi vill att folk skall spela tillsammans så menar vi det. Flera gånger under hösten kommer vi hålla spelsessioner och visningar på projektorduk på det senaste och hetaste spelen. Låt kontrollen byta händer mellan er och testa de färskaste spelen under deras lanseringsvecka medan resten av oss sitter bekvämt tillbakalutade i lokalens soffor och följer de episka skådespelen på duken.
Först ut blir Konamis radikala omstart av Castlevania-serien – Castlevania: Lords of Shadow.

Tisdag – 12/10: Wii Party-kväll
Nintendo utforskar på nytt party- och minispelsgenren och resultatet är ett spel som bokstavligt talat kan komma ut ur TV-rutan. Här nöjer man sig inte med att bara styra enkla avatarer på skärm utan nyttjar Wii-kontrollen på nya spännande vis. Klassiska brädspelskoncept och lekar får nytt liv i den digitala hybrid som Wii Party bjuder på. Kom förbi och anslut dig till festen!

Torsdag – 14/10: Just Dance 2-kväll
Lust att svänga dom lurviga? Ja, då får du stå över denna danslektion för i Just Dance 2 till Wii svänger det främst om armarna. Vi slår en kik på Ubisoft storsäljare denna kväll och svänger runt till en låtlista som bland annat innefattar Rockafeller Skank av Fatboy Slim, Boney M:s Rasputin och Big Girl av Mika.

Tisdag – 19/10: Medal of Honor-LAN
Call of Duty, Battlefield och Modern Warfare har alla tre gett spelare en årlig dos av krigsbataljer och nu ansluter sig en gammal nött veteran till dem på nytt. Medal of Honor gör storstilad comeback och tar kriget till existerande konflikter. Vi tänker dock fokusera oss på spelets multiplayer så ta med dig ditt eget exemplar av spelet eller låna något av de spel som föreningen tillhandahåller för att avgöra vem som vinner, amerikanerna eller talibanerna (Opposing Force? Pffft!).

Torsdag – 21/10: DJ Hero 2-kväll
Förra året intog DJ Hero våra butikshyllor (och fyllde Terebis flyttlådor med T-shirts) och även om det uppenbarligen inte fick samma genomslagkraft som t.ex. Guitar Hero så roade det och gav de som inte älskade rock något att pröva på i rytmspelgenren. Denna kväll välkomnar vi det andra spelet i serien och därmed även en andra turntable som är en del av de nya utmaningarna i DJ Hero 2.

Tisdag – 26/10: Vanquish på vita duken
I början av året gav Platinum Games oss det tempofyllda hack’n slash-ävenyret Bayonetta och när året närmar sig sitt slut får vi det minst lika högoktaniga Vanquish. Detta är Gears of War i den mest japanska tappning ni kan föreställa er. Det går snabbt, tempoväxlingarna är inte att leka med och det är stiligt. Denna tisdag hamnar spelet på vår vita duk där ni har chansen att testa det.

Torsdag – 28/10: Rock Band 3-kväll
Det är dags för oktober-final och det innebär att vi ägnar hela kvällen åt nysläppta Rock Band 3. Vid sidan av harmonierna som infördes i Beatles-utgåvan klämmer man nu även in ett keyboard-tillbehör och gitarrerna blir tokavancerade för den som önskar en ny färsk utmaning. Hur mycket av all denna nya utrustning som finns på plats i slutet av månaden vågar vi inte lova men vad vi därmed kan lova är att denna kväll kommer gå i den högljudda rockens tecken.

Detta är bara början
Det är vad Terebi Ge-mu har att erbjuda under oktober och tro oss när vi påstår att november ser ut att bli ännu mer galet. Kan det bli annat med produkter som Kinect, Call of Duty: Black Ops, Assassin’s Creed: Brotherhood och Playstation 2:s tioårsjubileum? TNG is the place to be! Varje tisdag och torsdag, från kl 15:00 där vi sparkar igång våra temakvällar omkring klockan 18:00.
Glöm för all del inte heller att vi även håller öppet på lördagar (Lördagsgodis) och då är det helt fritt spelande som gäller för hela slanten. Vi ses i höst!