Loading...
Evenemang

Veckorapport v. 20

Vecka 20 blev lite speciellt för föreningen då vi började rätt normalt med en klassisk TNG-dag på tisdagen där det blev väldigt många som dök upp. Då vi skriver dessa rapporter i efterhand är det tyvärr svårt att minnas detaljerna men ni som var där kanske minns bättre vad ni gjorde där?

En förändrad vecka
Här satt man en söndag kväll och trodde att vecka 20 skulle passera lugnt förbi. För min del skulle det innebära första lugna stunden på länge men genom ett trollslag var vi plötsligt uppbokade på två uppdrag. Det ena var på Malmö konserthus och det andra var på serietidningsmässan Komiks i Danmark. Efter ha talat med producent Orvar Säfström och Konserthuset fick vi uppgiften att ställa ut på konserthuset före Joystick 3.0-konserten skulle gå av stapeln. Så dagen efter flyttade vi innehållet i lokalen till Malmö konserthus för att sen hålla TNG hemifrån. Vårt Xbox-LAN var där och även en del andra TV-apparater. Dessutom hade vi Guitar Hero/Rock Band på stor duk och ena maffiga högtalare till vårt förfogande för att kunna dundra på rejält.

På andra sidan våningen efter man passerat en Wii-monter kunde man finna Dreamhack på turné i jakten på Sveriges vassaste Super Street Fighter IV-spelare. Denna dag gick Malmö-kvalet av stapeln så vi hade en del folk där som prövade lyckan. Bazoo som brukar vara med på SSFIV-turneringarna i lokalen lyckades knipa en finalplats, annars gick det relativt dåligt för våra fighters. I slutändan var det dock någon annan som vann, med El Fuerte till på köpet. Det mest intressanta här dock var att vi upprättade en kontakt med två Dreamhack-arrangörer som i slutändan skulle leda till att Terebi Ge-mu medverkade på Dreamhack i Jönköping några veckor senare.
På Joystick 3-0-dagen ändrade vi upplägget i vårt område. Nu var tanken att nästan alla spel som var med i repertoaren skulle finnas på plats för att visa besökare spelen som musiken kom ifrån. Och musik blev det och bra blev det. Det kanske blev överdos på Killzone 2-musik men det kompenserades mer än väl av musik från Heavy Rain, Shadow of the Colossus, en fantastiskt Super Mario Galaxy-svit och temat från Suikoden som blev min personliga favorit från konserten.
När allt var förbi så packade vi ner vår utrustning. En del åkte till lokalen medan en stor del skulle följa med mig, Modoki och Allan från japankonventet Genkicon över till Köpenhamn. Så med Modoki i lastutrymmet smugglade vi oss över sundet och kom hem till Allan sent på natten och slocknade…

En helg med Genki
… i tre timmar innan det var dags att gå upp igen och börja rigga på Komiks.dk-mässan med ögonlocken halvöppna. Det skulle dock visa sig att det innebar en del problem att få upp allt. Problem som vi idag kan le lite dumt åt. Först ut insåg vi att nyckeln till LAN-skåpen låg kvar i Sverige. Detta ledde till att Samir och Allan tog den skruttiga Genki-vanen för att ta sig till IKEA för att fixa nycklar åt skåpet medan jag fortsatte rigga upp all utrustning som innefattade en Rock Band-sektion och två TV-apparater med fightingspel.
Plötsligt ringer Samir och berättar att skrothögen till bil havererat mitt på motorvägen på väg mot IKEA. För att få upp LAN-skåpen i rimlig tid tog jag hjälp av Victor som påstod sig kunna dyrka lås och det kunde hans faktiskt även om det tog 20-30 minuter för honom att få upp två luckor. Sen tog det ytterligare en timme för mig att koppla ihop LAN:et eftersom det bara var en lucka på var skåp som var öppen, men upp kom det och när Allan och Samir till slut återvände var Terebis all utrustning aktiv.

Medan vi var i Danmark satt några tappra själar i lokalen på lördagen och spelade Red Dead Redemption i lokalt nätverk. Även TG Fight Club rullade på som vanligt trots att vi hade en hel del av utrustningen med oss på Komiks.dk-mässan.

Resten av mässan flöt på betydligt mer smidigt. Rock Band var som vanligt fullsatt, allt från hardcore-lirare till familjer med barn spelade BlazBlue och efter en tid satt det även åtta Modern Warfare 2-spelare och skjöt ner varandra i LAN-matcher medan det passerade förbi cosplayande människor och annat mässfolk.
Vi ägnade söndagen åt att planera lite inför Genki i augusti och när klockan var 19:00 på söndagen packade vi ihop och begav oss tillbaka över sundet. Tyvärr inte utan problem dock då vi lastade flaket (som vi var tvungna att hyra eftersom vanen var sönder) för framtungt så det lilla extrahjulet skadades. det skulle även visa sig att en resa över bron med lastflak kostade en betydligt mer vacker slant än om vi använt en van. Hem kom vi dock och nu hade vi ännu en erfarenhet i fickan, en danskt event i bagaget och en stärkt relation med Genkai. Wow… vilken vecka.

18/5 – 27 personer närvarande: Dogma, Jono, Crude Owen, Afflaf, Kitty, Porrdocka, Maduin, Hatebreeder, Embergem, Gwaeron, MaggotCustard, Qwace, Yesterhead, King Cobra, Trikisatan, Wewt, akimi, Heavy, Kami, Nintendobarn, Tossen, Zein, Candypimp, DastardlyD, Dice, VJ, Nabaxo.

20/5 – 17 personer närvarande: Jono, Maduin, Dogma, Rövhög, Trikisatan, Nabaxo, Modoki, Pyret, Druvsaft, Kajsa, 8-BIT BITCH, Little Crazy Gamer, Everglade, Handsome Phil, MatTant, Bazoo, Qwace

22/5 – 8 personer närvarande: Jono, Lunandrez, Nabaxo, Solstickan, Handsome Phil, Dragonfangs, Kingpinne, Jethro