Loading...
Evenemang

Eventrapport: Lomma Cup

15-16 maj anordnades taekwondoturneringen Lomma Cup. Det kan tyckas märkligt att Terebi Ge-mu blivit inbjudna på ett sådant event, men det är egentligen inget konstigt alls.

Lomma Cup lockar nästan 800 tävlande från flera olika länder. Förutom svenskar såg vi tyskar, norrmän, finländare och danskar. Vi hälsade till och med på en tjej från Mexiko. Alla dessa höll till på pilängshallen i Lomma. I ett av rummen fanns även Terebi Ge-mu. Vi var där för att bjuda på underhållning mellan matcherna, när det är turnering så blir det ofta långa pauser från en match till en annan och då kan det vara skönt att koppla av med lite TV-spel emellanåt. Vi blev snabbt ett mycket uppskattat inslag i Lomma Cup och det var inte många minuter som det fanns en ledig plats framför någon av våra skärmar.

Vi hade öppet i två dagar och spelade spel som Guitar Hero 5, Super Street Fighter IV, Modern Warfare 2, Sonic & SEGA Allstars Racing och Alan Wake. Vi hade också med oss UNF:s nya dansmattor som användes flitigt. Den här gången hade vi färre funktionärer än på exempelvis KodachiCon, det visade sig att det var minst lika smidigt. Istället för att ha många funktionärer som gjorde lite hade vi få som gjorde allt och det gick antagligen snabbare att packa upp och ner än vad det hade gjort om vi varit många – färre kockar gör en bättre soppa. På lördagen bestod manskapet av Jono, Maduin, Dogma, Nabasu och Trikisatan. På söndagen var bara Jono, Maduin och Trikisatan kvar.

Lomma Cup var också det första eventet där vi faktiskt tog betalt av deltagarna, i andra fall brukar själva eventet betala för vår närvaro. Det hade både för- och nackdelar. Den största fördelen är förstås att vi får snabba pengar och att vi får betalt för hur många besökare vi lockar. Lite jobbigare var det att vi inte fick någon bra rutin för hur vi skulle ta betalt. Vi ville gärna att folk skulle få komma in och kika först så att de visste vad de betalade för, vilket resulterade i att vi fick kasta ut folk som “missat” våra lappar om att det kostar pengar att spela. Det är inte alltid lätt att bara kasta ut folk som tränar taekwondo.

Lomma Cup var trots allt ett ganska lyckat event från vår sida, vi drog in lite mindre pengar än vår målsättning, men både deltagarna och Lomma Cups ledning var nöjda så då finns det ingen anledning att inte vi också är det. Ska bli spännande att se om vi får fler liknande uppgifter framöver, det känns verkligen som att vårt koncept passar väldigt bra i samband med idrottsturneringar. Vi ger deltagarna något att göra mellan matcherna.