Loading...
Evenemang

Veckorapport v. 16

Vecka 16 var en intensiv vecka för Terebi Ge-mu. Två TNG, en brädspelsfredag, ett lördagsgodis som blev söndagsgodis på grund av en resa till Göteborg samt Retrospelsmässan och sist men inte minst en oerhört viktig basketmatch mot arrangörerna av Okashiicon.

Vi kan väl börja från början. TNG. Två stycken precis som vanligt, med vad vi nuförtiden skulle beskriva som halvbra deltagarsiffror. 17 deltagare på vardera TNG-tillfälle. Roligast den här veckan tycker jag personligen var att vi fick besök av Lundaföreningen Goodgame Forsyths. Inte mindre än tre personer från deras förening hälsade på under torsdagens spelsession. En av de få TNG-dagar då jag faktiskt spelat spel, ungefär en timme Final Fantasy XIII hann jag med innan jag fick “viktigare” saker att göra.

Vad andra spelade har jag mindre koll på. Jag vet att det var lite slagsmål om det enda exemplaret av Heavy Rain; Kami, Pyret, Crude Owen och Bubba ville alla spela. Mattant och Handome Phil satt och nötte Street Fighter IV och fick också tillfälle att läxa upp medlemmarna i Goodgame Forsyths.

Nog om TNG och eftersom jag inte var med på brädspelskvällen lämnar jag också den för att istället koncentrera mig på helgaktiviteterna. Vid 8-snåret på lördagsmorgonen lyckades jag och Trikisatan putta igång hans Volvo och därmed kunde vi efter några om och men äntligen bege oss mot Göteborg och Retrospelsmässan. 3 timmar senare var min bil framme, så vi gick en runda på stan på jakt efter mat och växelpengar till parkeringsautomaten. När dessa ärenden var uträttade upptäckte vi två Teletubbies som stod och lyssnade på det kommunistiska partiet som hade torgmöte. Naturligtvis var det Trikisatan som gömde sig under den ena dräkten, Pixel bar upp den andra. De hade också med sig Kami och en chaufför som jag tyvärr inte minns namnet på.

Tillsammans begav vi oss till mässan eller snarare till kön till mässan. För det var en lång kö och eftersom utrymmet var starkt begränsat och väldigt få lämnade lokalen så gick kön också extremt långsamt. Maduin och 8-BIT BITCH var redan inne, medan akimi och Nintendobarn redan hade varit inne och gått igen. Till sist lyckades vi ta oss in och blev väl lite besvikna på att det inte var större. Mässan visade sig nämligen bestå av 7-8 försäljare av retroprylar och ett tiotal stationer där man kunde spela retrospel. Kanske inte riktigt vad vi hade i åtanke när vi satte oss i bilen för att åka 30 mil på morgonen.

Men trevligt var det hur som helst. Vi sprang in i diverse kändisar. KConny hade annonserat långt i förväg att han hade för avsikt att åka till mässan, men det gör det såklart inte mindre roligt att se honom. Däremot var det mer överraskande att upptäcka att Ciss gjort en liten utflykt till Göteborg dagen till ära. Vi träffade även diverse kändisar från spelvärlden. N-Next hade till och med en egen monter.

Det sista som hände under den extremt späckade vecka 16 var att vi spelade basket mot OkashiiCon-arrangörerna. För att göra en lång historia kort: vi vann med 28-2. Ungefär 15 Terebi-medlemmar och nästan lika många hejade på och spelade för motståndarlaget. Solen sken och vi hade så trevligt att vi efter basketmatchen gick och åt tillsammans för att därefter ta en fotbollsmatch. Fotboll var inte en lika lyckad sport för vårt gäng. Vi förlorade med 11-7, men det kan förstås ha berott på att vi hade två spelare färre på plan. Vi skyller på det i alla fall. Efter idrottande samlades några tappra medlemmar i lokalen för en sista spelomgång innan helgen vecka 16 tagit slut.

Närvarande 20/4: Dogma, Jono, Nabaxo, Embergem, Maduin, Halvtand, Kitty, Ankan, akimi, Tossen, Nintendobarn, Pixel,VJ, Pherdurion, Trikisatan, Modoki, 8-BIT BITCH,

Närvarande 22/4: Jono, Korvost, 8-BIT BITCH, Rövhög, Pixel, Nabaxo, Bubba, Little Crazy Gamer, Trikisatan, Handsome Phil, Kami, Pyret, Crude Owen, Forsyth, Fearsithe, Cheshire, Mattant