Loading...
Startsida

Lördagsgodis-rapport 10/4

Vi har haft lördagsöppet förr men det kändes som detta var vårt först riktiga Lördagsgodis sen vi började prata och experimentera med det som koncept. Det har tagit ett tag att sparka igång p.g.a. events, resor och träffar men i lördags var det äntligen dags och resultatet blev lysande.

Loading, please wait
Som tidigare nämnt i en TNG-rapport agerade Terebi Ge-mu värd åt en Loading-träff i Malmö. Vi har gjort det en gång tidigare förra hösten och nu var det dags igen. De som dök upp var två redan bekanta ansikten – Exorph och jrmaster. Utöver dessa besöktes vi av Dragonz93, QauNuckShin och K81. Den sistnämnda kom hela vägen från Växjö på sin motorcykel för att få umgås med oss några timmar. Det är vad jag kallar engagemang! Tyvärr ramlade många anmälda av i sista minuten så Loading-fikan blev ungefär lika stor som förra gången men vi har sagt åt dem att vi är redo att låta dem använda lokalen fler gånger. Vi anser helt enkelt att det inte finns en mer passande plats att samla skånes Loading-medlemmar eftersom utöver fika och sällskap kan vi erbjuda spelande om det så önskas. Förutom spelsnack och förtäring av kakor och dammsugare så blev det även lite Street Fighter IV- och Tekken 6-spelade. Det var väldigt tydligt att QauNuckShin var den mest inbitna fightingliraren av Loading-människorna så under en längre stund piskade han alla ända fram till HexElf och LittleBoo dök upp, då fann han plötsligt mer värdigt motstånd i HexElf och någon att snacka taktik med. Vid sidan av dem satt Dragonz93 och spelade kampanjdelen av Battlefield: Bad Company 2.
Loading-folket var på plats fram till runt 17-snåret och sen tog de flesta farväl för denna gången, förutom QauNuckShin som stannade kvar under kvällen för att följa vår lilla Street Fighter IV-turnering.

Fight!
När Maduin, 8-BIT BITCH och nykomlingen Renovatio hade smällt färdigt med Pop’n’Music, Loading-folket hade rört sig hemåt och akimi, nintendobarn och Tossen fått sin dagliga dos av Borderlands tog föreningens fightingentusiaster över lokalen. Lördag kväll gick i Street Fighter IV:s tecken, arrangerat av Handsome Phil. Omkring tio stycken fighters deltog i miniturneringen som gick i double elimination-stil.
Egentligen finns det inte så mycket att säga ifrån en lekmans perspektiv förutom att kämparglöden och stämningen var kraftigt smittsam. Det var oerhört kul att se lite mer s.k. high level-spelande där kombos, EX-attacker och Ultra-combos avlöste varandra i ett hektiskt tempo. Modoki spelade med sin kära Cammy, många använde sig sedvanligt av Ken och Ryu, Zangief var i spel och även Blanka. Förutom våra stammisar dök Joppstar och Kannibalhamster upp igen som hälsade på i torsdags samt Mattant och lokalfärskingen Quon. Färsking var han dock enbart vad gäller Terebi-besök för någon nybörjare i Street Fighter IV var han verkligen inte då han i slutändan tog hem hem hela turneringen med sin Zangief i en rätt rafflande final mot Dragonfangs.

Skåne kan slåss
Stämningen var som sagt glad och upprymd och det lilla tvåtimmarseventet får ses som väldigt lyckat. Detta var ett slags startskott för föreningens Terebi Fight Club-koncept och Handsome Phil har tagit initiativet att leda Street Fighter IV-delen av denna slagsmålsklubb. Det dröjer inte alltför länge nu innan Super Street Fighter IV kommer att ta över rollen i turneringarna och inom kort hoppas vi kunna avslöja hur större turneringar, eventuella SM-kval och releasefesten för detta spel kommer att gå till. Det kan även vara på plats att berätta att det kommer att kosta tio kronor att deltaga i en turnering i framtiden, detta för att bekosta priser för turneringar och ett tuffare pris för säsongsvinnaren. De som vill ha detaljer kring allt om Street Fighter IV-turnerande gör bäst i att besöka tråden på forumet.
Nästa lördag blir det en BlazBlue-turnering i lokalen och lite mer detaljer om den kan ni snart läsa om på hemsidan så börja slipa era skills inför denna tävling och så ses vi på lördag.

28 stycken närvarande: Dogma, Nintendobarn, Tossen, Maduin, akimi, K81, Dragonz93, Exorph, Jrmaster, QauNuckShin, Flurk, Wolf, HexElf, LittleBoo, 8-BIT BITCH, Svavel, Limstift, Modoki, Quon, Handsome Phil, Mattant, Joppstar, Kannibalhamster, Renovatio, Dragonfangs, Crazy Little Gamer, Dole, Nabaxo.