Loading...
Evenemang

Eventrapport: Ungdomens hus i Ystad

Fredagen den 26 februari packade vi in våra TV-apparater, spelkonsoler och spel i en bil och begav oss till Ystad. “Vi” var i detta fallet Jonas, Viktor och Christoffer.

Ungdomens hus i Ystad är en riktigt schysst ungdomsgård. Precis en sådan som jag önskar att jag själv hade haft tillgång till när jag gick på högstadiet/gymnasiet. Två våningar med generösa ytor och inbjudande soffor och stolar. Biljardbord, musikinstrument och kiosk är kanske standard, men hur många ungdomsgårdar i Sverige har egen filmsal med projektor och surround-ljud? Ungdomens hus i Ystad var den första jag besökt iallafall.

Just den här fredagskvällen handlade väldigt lite på Ungdomens hus om filmvisningar och biljardbord. Istället var det våra TV-spel som stod på schemat. Vi satte upp en station med olika Guitar Hero, där  Metallica och Van Halen var mest populära, på en annan välbesökt station spelades Sonic & Sega All Stars Racing med upp till fyra spelare. I filmsalen blev det LIPS. Tyvärr lyckades våra kablar inte komma överens med ljudsystem och projektor, så vi fick sjunga framför en 32-tummare istället för en projektorduk. Utöver detta spelades också Motorstorm på PlayStation 3, New Super Mario Bros. Wii på Wii samt Mario 64 på Nintendo 64.

Personalen uppskattade att det var cirka 100 besökare under kvällen, vilket var rätt bra med tanke på att det fanns konkurrerande ungdomsaktiviteter i Ystad den här kvällen, dessutom var säkert många bortresta i och med att det var sportlov. Vår visit var väldigt uppskattad och vi hoppas kunna göra ett återbesök innan sommaren, kanske kan detta leda till att vi kan starta upp en liten avknoppning till Terebi Ge-mu i Ystadstrakten?