Loading...
Startsida

Det spelas i mars

Nya inslag för en ny sida. 2010 har inte börjat på något annat vis än fantastisk ur ett spelperspektiv. Vi har bara upplevt två månader av det nya året och det är redan svårt att få pengarna och tiden att räcka för att testa allt. Då är det tur att Terebi Ge-mu finns. Även om om du personligen inte kan skaffa spelen du vill kan du eventuellt uppleva dem i föreningslokalen tillsammans med andra medlemmar.
Poängen med denna artikelserie är att förbereda medlemmar på vilka stora spel som kommer under en månad så att de som skall införskaffa sig spelen kan berätta det och meddela att de gärna spelar i sällskap med andra. Jag kommer också försöka ge tips om hur man kunde använda spelen föreningsmässigt och är självfallet även öppen för förslag från er sidan. Detta är lite starten för en sak som vi talade om på årsmötet, nämligen att spela nya spel tillsammans, lite mer strukturerat och lite mer organiserat.
För att göra ert liv enklare listar jag spelen nedan som är värda att hålla utkik efter och som säkert många vill spela eller se under mars månad. Det jag vill att ni som läser detta skall göra är att kommentera vad ni vet att ni kommer skaffa inför lanseringsdagarna, på så vis kan vi samla folk inför TNG-dagar och spela ihop. Jag kommer till och med anteckna det i inlägget. Doesn’t that sound swell?
Jag kan självfallet ha missat någon titel i listan så hör av er om något bör läggas till av vad som anses som större eller viktigare titlar.


Battlefield: Bad Company 2 – 4 mars
Antal köpare: 1
Enligt ordet på gatan (forum) så är det nästa stora multiplayer-spel för de som tröttnat på Modern Warfare eller helt enkelt vill testa något nytt. Känns som en klockren LAN-titel för föreningen så vi får väl se hur väl Bad Company 2 tas emot av medlemmarna.
Spelet kommer närvara i lokalen under söndagen den 28 februari för de som är nyfikna och otåliga.


Final Fantasy XIII – 9 mars
Antal köpare: 3
Nästa stora Final Fantasy. Som vi har väntat. Japanskt rollspelande när det är som bäst och vackrast. I föreningen har det en extra stor betydelse då vi kommer hålla Final Fantasy-afton på kvällen före release och sedan sälja spelet i samarbete med Media Markt efter 12-slaget. Be there!


Yakuza 3 – 12 mars
Antal köpare:
Nischat men bra bekskriver väl Yakuza-serien bäst. Spelet är fortfarande rätt underground i Sverige men för den som är ute efter gangsterdrama och japansk storstadskultur är detta ett lysande val även om Sega pillat bort frågesport och värdinnebarerna.


God of War III – 17 mars
Antal köpare: 2
Månadens andra stortitel. Finish the fight! denna gång i Kratos skor. Han är halvnaken, blästrad och skitsur och vill se gudarna på Olympen döda. De som klarat God of War II vet precis vad som väntar. Våldsammare, mer storslaget och episkt än tidigare ser ut att bli och det är väl inte mer än rätt när trilogin slutligen nått finalen.


Just Cause 2 – 26 mars
Antal köpare: 1
Mercenaries 2 möter Bionic Commando! Bara det borde få det att vattnas lite i munnen. Uppföljaren till svenskutvecklade Just Cause är på intåg. Ön är större, leksakerna är fler och galenskapen börjar ligga runt Crackdown-nivå. Ser ut att kunna vara en extremt underhållande sandlådetitel för den som är ute efter något mer lättsamt när de episka äventyren är avklarade.