Loading...
EvenemangslideshowStartsida

🎮 WEMAS 2023 🎮

🎮 MEGA:s mest populära evenemang närmar sig! Är du redo på 72 intensiva timmar av spelande? 🎮

WEMAS (tidigare Winter-een-mas) är en fiktiv högtid för dator- och TV-spelare. MEGA har valt att fira detta genom att tillsammans klara så många spel som möjligt inom loppet av tre dygn. Detta är föreningens 18:e WEMAS-firande och vi hoppas du vill vara en del av det.

Facebook-eventet hittas här: https://fb.me/e/2sw6ccead


NÄR OCH VAR?

WEMAS 2023 inleds klockan 00:00 fredagen den 17 februari och pågår oavbrutet fram till klockan 23:59 söndagen den 19 februari.

Evenemanget hålls på Spelens hus (Nobelvägen 145A).

Glöm inte att vi dessutom har öppet på Spelens hus torsdagen den 2 februari från klockan 17:00. Det går med andra ord bra att samlas och förbereda inför tolvslaget redan kvällen före. Det är även värt att notera att det inte är tillåtet att sova i lokalen.


BLI MEDLEM INFÖR DET NYA ÅRET!

Det är krav på medlemskap i MEGA för att delta under WEMAS. Alla medlemskap från 2022 löper ut vid nästa årsmöte (ca mars 2023), men vi rekommenderar att du förnyar ditt medlemskap så tidigt som möjligt.

Medlemskap i föreningen kostar 50 kr upp till 15 år, 100 kr mellan 16–26 år och 150 kr 27 år och över. Som medlem får du tillgång till alla MEGA:s träffar, konsoler och spel under hela 2023!

Bli medlem här:
➡➡ https://ebas.sverok.se/signups/index/7622

Som medlem går du med på att följa våra stadgar. Läs mer här:
➡➡ https://www.megasweden.se/bli-medlem/
➡➡ https://www.megasweden.se/om/stadgar/


HUR FUNGERAR DET?

Målet med evenemanget är att klara så många spel som möjligt inom loppet av 72 timmar. Varje avklarat spel hamnar på en lista som idag innehåller över 1800 olika spel. Dessa spel är “låsta” för framtida evenemang och får inte längre spelas. Det övergripande målet är med andra ord att varje år addera nya spel på listan samt att försöka slå det nuvarande rekordet för tredygnsperioden, ett rekord som i dag innebär 180 klarade spel på 72 timmar. Kan vi kollektivt klara minst 181 spel i år?

KOMPLETT WEMAS-LISTA:
➡➡ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JU7BwpP47sE62wFO79B7ZXhG56h0Mj393eYqRmUZH2s/edit?usp=sharing


REGLER:

Du bidrar till den stigande siffran genom att klara spel under evenemangets 72 timmar.

  • Spel skall spelas i lokalen (Spelens hus) och varje avklarat spel måste dokumenteras av en ansvarig i MEGA.
  • Pågående sparfiler får sparas till efterkommande år och tillika återupptas från tidigare år men inget får spelas däremellan.
  • Inga fusk, warpande och utnyttjande av glitchar får göras. Tanken är att genomspelningarna skall vara “rena” och motsvara en genomsnittlig spelning av spelet ifråga utan hjälp av genvägar.
  • Det finns inget krav på svårighetsgrad så länge ens svårighetsgrad för en genom hela spelet, inte slutar i förtid och visar spelets sluttexter.
  • Vid explansioner/DLC får inte saker tas med/föras över. Då räknas det inte som ett eget spel.
  • Ett slut (path) i spel med olika slut (multibranching) räcker. Bad endings är också okej vid spel med flera slut.
  • Är du osäker? Fråga! Vi bestämmer evenemangets regler tillsammans som förening.

VAR BÖRJAR JAG?

Vill du vara ute i god tid rekommenderar vi att du anmäler eller paxar spel du önskar att klara under helgen. Detta gör du för att ingen annan skall råka spela samma spel. Du kan paxa spel via Facebook, Discord eller vårt forum på megasweden.se. Glöm dock inte att först titta på årets pax-lista så ett spel du önskar spela inte redan är paxat av någon annan.

Om du inte vet vart du skall börja eller vad du vill spela kan du använda vår s.k. “pile of shame”-lista som innehåller spel som vi paxat tidigare år men inte klarat eller ens börjat spela. Observera att föreningen inte äger alla spel som ligger på “pile of shame”-listan. Så fråga gärna i god tid.

Föreningen har även en stor mängd spel som inte är på klarat-listan och som vi lägger fram för spelande. Alla spel som inte redan finns på WEMAS-listan ovan är tillgängliga att klaras.


PAXA SPEL HÄR:

➡➡ https://discord.gg/xBSnZEp
Använd kanalen #wemaspax.

➡➡ https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2016-paxa-ditt-spel-har/

PAX- OCH PILE OF SHAME-LISTOR:
➡➡ https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2019-paxlista-pile-of-shame/

🎮 Varmt välkommen till WEMAS 2023! Let’s have fun. 🎮

MEGA:s aktiviteter görs i samarbete med Spelens hus, Malmö stad, Sverok och Sverok Skåne.