Loading...
Evenemang

🎮 WEMAS 2022 🎮

🎮 MEGA:s mest populära evenemang närmar sig! Är du redo på 72 intensiva timmar av spelande? 🎮

WEMAS (tidigare Winter-een-mas) är en fiktiv högtid för dator- och TV-spelare. MEGA har valt att fira detta genom att tillsammans klara så många spel som möjligt inom loppet av tre dygn. Detta är föreningens 17:e WEMAS-firande och vi hoppas du vill vara en del av det.


NÄR OCH VAR?

WEMAS 2022 inleds klockan 00:00 fredagen den 28 januari och pågår oavbrutet fram till klockan 23:59 söndagen den 30 januari.

Evenemanget hålls på Spelens hus (Nobelvägen 145A), men pga coronapandemin tillåter vi även att du spelar hemifrån. Mer information hittas nedan ⬇️

Glöm inte att vi dessutom har öppet på Spelens hus torsdagen den 27 januari från klockan 17:00. Det går med andra ord bra att samlas och förbereda inför tolvslaget redan kvällen före. Det är även värt att notera att det inte är tillåtet att sova i lokalen.

SPELA HEMIFRÅN ELLER PÅ PLATS?

Precis som förra året tillåter vi att våra medlemmar spelar hemma, vare sig det inte finns plats, du är i riskgrupp eller helt enkelt inte känner dig säker med att träffa människor under pandemin!

Att spela hemifrån kräver INTE anmälan; om du är medlem är det bara att gå med och spela!

Du registrerar dina spel via kanalen #wemas-fotokanal i MEGA:s Discord och på följande Google-formulär:
➡➡ https://discord.gg/xBSnZEp
➡➡ https://forms.gle/3Ro4uzJEzHsrPuaa7

Vill du komma fysiskt anmäler du dig på denna länk:
➡➡ https://ebas.sverok.se/registrations/add/848

En biljett gäller i 12 timmar, men vi kräver inte att du stannar hela tiden. Tänk på att lokalen inte är till för att sova i, så kom gärna pigg och utvilad!

MEGA:s styrelse har valt att kräva covidbevis för dig som vill komma fysiskt. Detta gäller om du är 18 år eller äldre. Covidbevis kan laddas ned med Mobilt BankID på https://covidbevis.se/.


BLI MEDLEM INFÖR DET NYA ÅRET!

Det är krav på medlemskap i MEGA för att delta under WEMAS. Alla medlemskap från 2021 löper ut vid nästa årsmöte (ca mars 2022), men vi rekommenderar att du förnyar ditt medlemskap så tidigt som möjligt.

Medlemskap i föreningen kostar 100 kr under 26 år och 150 kr 26 år och över. Som medlem får du tillgång till alla MEGA:s träffar, konsoler och spel under hela 2022!

Bli medlem här:
➡➡ https://ebas.sverok.se/signups/index/7622

Som medlem går du med på att följa våra stadgar. Läs mer här:
➡➡ https://www.megasweden.se/bli-medlem/
➡➡ https://www.megasweden.se/om/stadgar/


HUR FUNGERAR DET?

Målet med evenemanget är att klara så många spel som möjligt inom loppet av 72 timmar. Varje avklarat spel hamnar på en lista som idag innehåller över 1800 olika spel. Dessa spel är “låsta” för framtida evenemang och får inte längre spelas. Det övergripande målet är med andra ord att varje år addera nya spel på listan samt att försöka slå det nuvarande rekordet för tredygnsperioden, ett rekord som i dag innebär 180 klarade spel på 72 timmar. Kan vi kollektivt klara minst 181 spel i år?

Som vanligt kommer vi också att streama spel ca 8 timmar per dygn. Kontakta oss om du vill vara med!


KOMPLETT WEMAS-LISTA:
➡➡ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JU7BwpP47sE62wFO79B7ZXhG56h0Mj393eYqRmUZH2s/edit?usp=sharing

REGLER:

Du bidrar till den stigande siffran genom att klara spel under evenemangets 72 timmar.

• Spel skall spelas i lokalen (Spelens hus) och varje avklarat spel måste dokumenteras av en ansvarig i MEGA.

• Pågående sparfiler får sparas till efterkommande år och tillika återupptas från tidigare år men inget får spelas däremellan.

• Inga fusk, warpande och utnyttjande av glitchar får göras. Tanken är att genomspelningarna skall vara “rena” och motsvara en genomsnittlig spelning av spelet ifråga utan hjälp av genvägar.

• Det finns inget krav på svårighetsgrad så länge ens svårighetsgrad för en genom hela spelet, inte slutar i förtid och visar spelets sluttexter.

• Vid explansioner/DLC får inte saker tas med/föras över. Då räknas det inte som ett eget spel.

• Ett slut (path) i spel med olika slut (multibranching) räcker. Bad endings är också okej vid spel med flera slut.

• Är du osäker? Fråga! Vi bestämmer evenemangets regler tillsammans som förening.

VAR BÖRJAR JAG?

Vill du vara ute i god tid rekommenderar vi att du anmäler eller paxar spel du önskar att klara under helgen. Detta gör du för att ingen annan skall råka spela samma spel. Du kan paxa spel via Discord, Facebook eller vårt forum på megasweden.se. Glöm dock inte att först titta på årets pax-lista så ett spel du önskar spela inte redan är paxat av någon annan.

Om du inte vet vart du skall börja eller vad du vill spela kan du använda vår s.k. “pile of shame”-lista som innehåller spel som vi paxat tidigare år men inte klarat eller ens börjat spela. Observera att föreningen inte äger alla spel som ligger på “pile of shame”-listan. Så fråga gärna i god tid.

Föreningen har även en stor mängd spel som inte är på klarat-listan och som vi lägger fram för spelande. Alla spel som inte redan finns på WEMAS-listan ovan är tillgängliga att klaras.


PAXA SPEL HÄR:

➡➡ https://discord.gg/xBSnZEp
Använd kanalen #wemaspax.

➡➡ https://www.megasweden.se/…/winter-een-mas-2016-paxa…/


PAX- OCH PILE OF SHAME-LISTOR:
➡➡ https://www.megasweden.se/…/winter-een-mas-2019…/


🎮 Varmt välkommen till WEMAS 2022! Let’s have fun. 🎮


MEGA:s aktiviteter görs i samarbete med Spelens hus, Malmö stad, Sverok och Sverok Skåne.