Loading...
Startsida

En minnesstund för Satoru Iwata

4vnIn9hNyheten kom oväntat och plötsligt – Satoru Iwata, Nintendos högste VD, lämnade tyvärr den 11 juli jordelivet. Många i MEGA finner det tragiskt att en blott 55 år ung person tvingades lämna oss för tidigt men framförallt sörjer vi honom som den glada och lättsamma person han var utåt trots att han var en slipsnisse och ledare. Alla som sett Nintendo Directs, följt E3-presskonferenser och Iwata Asks genom åren vet att det här var en speciell slipsnisse där spelande klappar hårt i hjärtat. Han var inte rädd att fåna sig inför kameran, han talade direkt till oss på trevande engelska och blev en riktig personlighet under sin tid som Nintendos högste chef.

Av den anledningen tänker vi hedra honom i kväll under TNG genom att ta med oss spel från hans HAL Laborotory-tid där han började sin karriär som programmerare. Vi hoppas ni vill testa spel som Balloon Fight, Earthbound och Kirby med mera. Vi kommer eventuellt också använda duken.

Förvänta er dock ingen tyst minut för vi är övertygade att så vill inte Iwata ha det. Han vill att vi skall hedra honom genom att göra det även han älskade – att ha kul. Vi ses i kväll.

Vila i frid Mr. Iwata. Du kommer vara saknad.

Den vackra och hjärteknipande bilden kommer från konstnären PeachBunny.