Loading...
Startsida

MEGA News – Maj

Hej alla underbara nördar!
Solen har visat sig och med det infinner sig hoppet om en riktigt fin svensk sommar. Jag vet inte hur det är med er, men jag har i alla fall jag börjat med min planering för att utnyttja den till max och göra den till den bästa dagen på året!

Ibland blir man lite chockad över hur mycket som kan hända på en månad, både bra som dåligt och hoppas på att få med de viktigaste i det här brevet.

Namnet
Vi började månaden med ett styrelsemöte där en av huvudsakerna som vi skulle diskutera var namnet och vad vi ska använda för suffix. Vi är väldigt glada över vårt nya namn men då det är rätt enkelt, har vi också sett att namnet tyvärr är upptaget på alla hemsidor. Efter långa diskussioner och hjälp ifrån er kom vi tillslut fram till att vi ska använda oss utav namnet MEGAsweden på de sidor där vi har konton, som t.ex. Twitch och Youtube.

League of Legends
MEGA fortsätter att bidra med sitt till E-sporten i Sverige och vi har ett lag som nu spelat 6 matcher på Emporia, där MEGA har vunnit 2 av sina 6 matcher.

Följ dem här!

www.twitch.tv/megasweden

https://www.youtube.com/channel/UCT-G0XJiXTw3j18LLAtddbg

Joystick 6.0 är över
Under helgen har vi varit på Malmö konserthus eftersom det var det dags för Joystick 6.0. Vi bjöds på spelmusik framförd av en symfoniorkester. En fantastisk upplevelse med musik från bland annat Secret of Mana, Final Fantasy VI, Mega Man, Assassin’s Creed IV, The Last of Us och Beyond: Two Souls. Men det är inte det enda som hände på konserthuset i helgen…
Innan konserterna arrangerade vi en retroloppis och även möjligheten att spela alla spelen vars musik var med på konserten. Retroloppisen var ett första steg mot en större satsning som vi kommer göra tillsammans med en grupp som heter The Nerd Crew. De kommer att arrangera en retrospelsfestival på STPLN i Västra hamnen. Vi såg redan på Joystick-loppisen att retrointresset är stort i Malmö. Hör gärna av dig om du är intresserad av att engagera dig i projektet!

Spelens hus 2.0
I januari blev en ansökan om ekonomiskt stöd till Spelens hus 2.0 godkänd av Fritidsnämnden i Malmö. Första året kommer vi i MEGA ha hand om projektet. Tanken är att vi ska samla alla spelintresserade i Malmö under samma tak. Oavsett om du är intresserad av digitala spel, brädspel, kortspel eller rollspel, som spelare eller skapare, så är du välkommen hit!
Vår ordförande Samir A-E har fått i uppgift att kontakta Sveroks (SKuDs) föreningar i Malmö och bjuda in till ett möte där han kommer presentera projektet för dem och knyta ihop föreningarna. Första mötet sker 30:de maj efter SKuDs årsmöte på gamla Spelens hus. Deras möte börjar 18:00 och vår beräknade starttid är 20.00.
Första året har fritidsnämnden lagt ansvaret för Spelens hus 2.0 hos MEGA och Jonas och Samir har därför drivit projektet. Efter många motgångar med olika lokaler, däribland Entré köpcentrum, har Samir varit i förhandlingar med brf Ellstorp och det verkar nu som att vi äntligen har en lokal. Jonas har fått besked från Fritidsnämnden att lokalen är godkänd och vi inväntar nu sista klartecken från brf Ellstorp. Beskedet ska vi få den 20:de maj.
Lokalen, som är på 298 m², kommer behöva renoveras. Bl.a. ska väggar byggas och målas. Mer info kommer i Facebook-gruppen.
Det är viktigt att ni kontaktar styrelsen om ni har frågor angående Spelens hus och framförallt om ni är i kontakt med andra föreningar eller företag, som är intresserade och vill veta mer. På så sätt minimerar vi förvirring, ser till att den rätta informationen förmedlas och att vi inte tappar någon längs vägen.

www.facebook.com/spelenshus

Sommarjobb
Vi söker nu två sommarjobbare på halvtid som ska hjälpa till att hålla öppet på Spelens hus under sommaren. Arbetsuppgifterna består av att bemanna kiosken, hjälpa sommarlovsfirande ungdomar komma igång med spelen och att hålla lokalen snygg och prydlig.

Jobbet sträcker sig från 16 juni till 8 augusti och arbetstiderna är 12-16. Lönen är fastställd av Malmö Fritidsförvaltning och ligger runt 80 kronor i timmen.

Eftersom vår verksamhet är mansdominerad ser vi gärna kvinnliga sökande, men alla ansökningar beaktas. Sista dag för ansökan är 20 maj.

Skicka din ansökan med en kort beskrivning av dig själv till: info@megasweden.se

Välgörenhet på Emporia
Alice har tagit initiativet att skapa ett välgörenhetsevent på Emporia som även kommer sändas live. Hon har tagit hjälp av Samir för att sätta grunden till eventet. Sverok är kontaktade för att starta en fond. Mer information kommer nästa månad.

Arbetsgrupper
Idéarbetsgruppen ska utformas, deras syfte är att komma på idéer som sedan styrelsen tar tag i och tar fram någon som ska utforma. Om ni är intresserade så kontakta alice@megasweden.se

After school-fredagar arbetsgruppen ska utformas, deras syfte är att komma på aktiviteter som vi ska utföra på fredag kvällar. Om ni är intresserade så kontakta samir@megasweden.se

SydCon
Vad sägs om ett MEGAevent med 600 vänner samlade på en plats? Det tycker i alla fall vi låter väldigt kul! Som vi informerat om tidigare har tyvärr inte ekonomin fungerat på många av våra träffar och på grund av det har vi kollat på andra möjligheter. Våra blickar har riktats mot SydCon som vi nu haft ett par möten med angående ett samarbete och det har varit väldigt positivt. På det senaste mötet klubbades det igenom att vi ska samarbeta till sommaren och ni kan redan nu boka in den 1-3 augusti i era kalendrar. Vi ser detta som en otrolig möjlighet till att utvidga vårt kontaktnät och träffa fler likasinnade och vi hoppas att ni delar vår entusiasm för det här.

Mer information kommer ni få löpande.

Nytt betalsystem/medlemskort
Rob från styrelsen har börjat att göra ett eget medlemsystem åt föreningen. Funktioner som kommer finnas på kortet kommer vara bland annat betalning via kortet och incheckning via kortet. Har ni idéer så mejla in på info@megasweden.se

Vi ses på Spelens hus!

MEGA:s styrelse

www.megasweden.se
www.twitter.com/megasweden
www.facebook.com/megasweden.se