Loading...
Startsida

Terebi bygger världens största pärlplatta

Vi i Terebi Ge-mu bestämde oss under hösten att ta det här med pärlplattebyggande till en ny nivå. Föreningens medlemmar skulle innan årets slut bygga hela första banan i Super Mario Bros. Inte mindre än 758.016 pärlor beräknades gå åt för att slutföra projektet och resultatet skulle därmed bli världens största pärlplatta. Ungefär 17 meter lång och 1 meter hög beräknas verket bli.

Hösten gav oss dock inte tillräckligt många tillfällen att lägga pärlor för att vi skulle hinna slutföra projektet – inte minst när planering av kommande evenemang och ett inbrott i våra lokaler under hösten tog värdefull tid från pärlandet. Ett ännu större hinder var ekonomin – att bygga en pärlplatta i den här storleken kostar pengar. Vi hittade en bra sponsor i ABA Skol som gav oss en mycket bra rabatt, men trots det räckte inte föreningens ekonomi till att täcka den här nya kostnaden. Vi fick helt enkelt erkänna att vår tidsplan inte riktigt höll. Vi har kommit en bra bit på vägen, men ännu är vi inte klara.

2013 har pärlprojektet börjat på allra bästa vis, under Level up 2013 var det bara den begränsade tillgången till pärlor som var ett hinder, trots det kom vi en god bit på vägen på kort tid. Dessutom har James Newnorth från föreningen Spelprogrammering A-Ö under hösten  arbetat med ett program som ska underlätta för oss och nu är det färdigt. Programmet finns på den här länken. Vi har delat in banan i 13 olika bilder som vi döpt till 1.png, 2.png och så vidare upp till 13.png. Genom att skriva in rätt bild i programmet (exempelvis 7.png som vi för närvarande jobbar på), får du upp uppdelad bild där du kan se både pärlor och pärlplattor separerade från varandra.
Sist men absolut inte minst har vi fått kontakt med Munkplast som tillverkar de Nabbi-pärlor vi använder oss utav. Munkplast har lovat att sponsra oss helt, så vi inte behöver betala alls för resterande pärlor.  Med den tryggheten är vi nu övertygade om att vi kan hinna klart projektet innan påsk och premiärvisa det färdiga pärlprojektet under spelfestivalen piXL, som äger rum på Malmömässan 28-31 mars. Vi hoppas såklart att du vill vara med och hjälpa till!

Vi kommer fortsätta  lägga pärlplattor på TNG (Tuesday/Thursday Night Gaming), tisdagar och torsdagar 17-21.  Eventuella pärplattehelger och andra tillfällen att lägga pärlor kommer utannonseras här på hemsidan, i vårt forum och på vår facebook-sida framöver!