Loading...
Evenemang

Terebi besökte Malmöfestivalen

Under tre dagar var Terebi Ge-mu på Malmöfestivalen med ett tält till bredden fyllt av spelkultur. Vi arrangerade en stor Tekken 6-turnering där vinnaren vann biljett till Sydkorea för att försvara Sverige i Tekken-VM, vi hade chipmusikartister på scenen och lät så klart även besökarna beundra spelkonst och testa våra spel samt göra sitt eget pyssel med spelinfluens. 22-24 augusti var vi på plats i Raoul Wallenbergs park; ungdomsdelen av festivalen. Vårt tält var i stort sätt fullt från starten 16:00 på onsdagen till Malmöfestivalens slut 01:00 på natten till lördagen.

Onsdagen den 22 augusti arrangerade vi ett sista kval till vår stora Tekken 6-turnering. Ett tjugotal personer slogs om de sista sju platserna till turneringen. Kvalet flöt snabbt och smidigt, mycket tack vare att vi kunde använda Svenska E-sportföreningens (SESF) konsoler och skärmar och därmed hade vi fler stationer än vad vi normalt spelar på. Hela turneringen var också sanktionerad utav SESF som är svensk samarbetspartner med den internationella E-sportsfederationen (IeSF). Kvalet vanns av två föreningsmedlemmar som gjorde upp i en spännande, om än betydelselös (båda var ju redan kvalificerade för torsdagens turnering) final. Efter turneringen följde en kväll med fritt spelande, många fortsatte spela Tekken 6, andra tog möjlighet att testa nya New Super Mario Bros. 2 på de två 3DS-stationer vi hade på plats i samarbete med Bergsala AB, åter andra fastnade framför våra tre retrokonsoler och spelade klassiker som Snake Rattle & Roll, Ice Climber och Super Mario 64.
Tekken 6-turneringen pågår för fullt

Torsdagen den 23 augusti inleddes precis som dagen innan med Tekken. Men nu var det allvar, här skulle en ensam vinnare få äran att representera Sverige i världsmästerskapen i Sydkorea senare i höst. Turneringens matcher ackompanjerades av chipmusik från Snild Dolkow som spelade på scenen intill. En efter en avverkades alla matcher och till sist stod det klart att finalen skulle spelas mellan TG Fight Club-stammisen KiwE och Boris, som rest från Stockholm enbart för att delta i turneringen. KiwE lyckades, till hemmapublikens jubel, vinna första matchen i bäst av fem, därefter blev Boris en allt för svår motståndare och därmed en värdig vinnare av turneringen. Hela turneringsträdet, med alla 16 deltagare, finns här.
Finalen spelades på samma scen som Snild Dolkow någon timme tidigare spelat musik ifrån och direkt efter finalen gjorde Nordloef, Salkinitzor och Linde en uppskattad och välbesökt spelning därifrån. Kvällen avslutades med fritt spelande i tältet.
Snild Dolkow spelar på scenen.
Fredagen den 24 augusti plockade vi ner ett par av spelstationerna och lät istället besökarna få bygga sina egna pärlplattor med spelmotiv. Detta var en väldigt uppskattad aktivitet som lockade såväl unga som gamla. Strykjärnet gick hett och en stor del av de pärlor vi tagit med oss gick åt. När kvällen led mot sitt slut kunde vi se tillbaka på tre väldigt lyckade och trevliga dagar på Malmöfestivalen.