Loading...
Evenemang

FIFA 12-lagturnering i Malmö Folkets park

Terebi Ge-mu arrangerar i samarbete med Svenska E-sportföreningen, Malmö Folkets Park och ABF en FIFA-lagturnering i samband med Fotbolls-EM. Hela FIFA-turneringen är sponsrad av den Malmöföretaget bredband2 och startar 11 juni och avslutas, precis som fotbolls-EM, den 1 juli.

I Malmö Folkets park kommer man kunna följa hela fotbolls-EM på storbild. Detta är inte första gången man kan titta på livesändningar från fotbollsmatcher i Folkets park, EM 2008 lockade upp till 10.000 personer till en enda match (där Sverige spelade). En väldig massa fotbollsintresserade på samma ställe borde väl rimligen vara ett perfekt tillfälle att ha en lagturnering i fotbollsspelet FIFA 12!

Med början den 11 juni klockan 13:00 och ett par timmar framåt (innan Sveriges match mot Ukraina) kör vi igång vår turnering. Vi kommer att spela matcherna elva mot elva. Det innebär alltså att varje enskild spelare styr varsin spelare på planen – någon är målvakt, ett par personer spelar försvarsspelare och så vidare. Vi har arrangerat den här typen av turnering tidigare och det bjuder på en helt ny upplevelse av FIFA, som vi tror alla som gillar fotboll uppskattar. Varje spelare får en egen konsol och en egen skärm att titta på. Matcherna kan så klart även följas via storbild. Turneringen spelas med Playstation 3-konsoler.

Eftersom den här turneringsformen är väldigt sällsynt har få spelat, vilket också betyder att nästan vem som helst kan vinna. Det är nästan viktigare att man förstår fotboll och sin roll i ett lag än att man är duktig på FIFA!

I turneringen finns det plats för sexton stycken lag. Laganmälan görs via: bit.ly/FIFA-turnering . Tänk på att inte anmäla ditt lag förrän du har elva spelare (och gärna någon reserv ifall någon får förhinder). Anmälningen kommer stängas när vi har sexton lag, så först till kvarn! Turneringen kommer spelas så att gruppspel sker på fyra olika dagar, lagen har möjlighet att i viss utsträckning välja vilken matchdag de vill ha. De två bästa lagen från varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal som spelas 27 juni, vinnarna i kvartsfinalen spelar semifinaler dagen därpå (28 juni). Final och match om tredje pris spelas den 1 juli då även finalen i fotbolls-EM avgörs. Vinnarna kommer naturligtvis att få priser, men också möjligheten att få spela mot vinnarna från andra liknande turneringar.

Alla hålltider:
Gruppspel grupp A: Måndagen 11 juni klockan 13:00-16:30
Gruppspel grupp B: Fredagen 15 juni klockan 13:00-16:30
Gruppspel grupp C: Tisdagen 19 juni klockan 15:30-19:00
Gruppspel grupp D: Söndagen 24 juni klockan 15:30-19:00
Kvartsfinaler: Onsdagen 27 juni klockan 15:30-19:00
Semifinaler: Torsdagen 28 juni klockan 17:00-19:00
Match om tredje pris: 1 juli klockan 17:00
Final: 1 juli klockan 18:00

I korthet:
Vad? FIFA-turnering, där varje lag har elva spelare.
När? 11 juni till 1 juli
Var? Malmö Folkets Park (entré vid Amiralsgatan 35, Malmö)
Hur? Alla spelar på varsin Playstation 3 med liten skärm, publiken kan följa spelet via storbild.

Turneringen arrangeras i samarbete med:

ANMÄL DITT LAG VIA: bit.ly/FIFA-turnering

Turneringen sponsras av: