Loading...
Evenemang

Terebi Ge-mu ❤ Malmöfestivalen

Terebi Ge-mu drar till Malmöfestivalen och bjuder på en helkväll den 21 augusti med band, soloartister och tävlingar. Musiken kommer framföras av Zalza, Snild Dolkow, Rest in Pixels samt Powerplay. Kom till ungdomstältet i Raoul Wallenbergs park och dröm dig bort till Game Boy-sound och Zeldamusik! Och varför inte komma utklädd till en tv-spelskaraktär med chansen att vinna ett nytt spel?

17:00 Zalza kommer från Helsingborg och spelar elektronisk chip-popmusik som för tankarna till NES och Amiga. Zalza har tidigare spelat på bland annat Helsingborgs kulturhus och LAN-partyt Birdie.

18:00 Snild Dolkow TV-spelsmusik har alltid utsatts för tekniska begränsningar – få kanaler, begränsat utrymme, och ett litet antal vågformer. Kompositörer och programmerare har varit tvungna att jobba runt dessa begränsningar, och skapade i processen en unik ljudbild. Idag har de flesta begränsningar försvunnit, men vissa musiker väljer att behålla dem för utmaningens eller det speciella soundets skull. Snild Dolkow skapar elektronisk rock på den bärbara spelkonsolen Nintendo DS!

19:00 Cosplaytävling. Cosplay är en sorts maskerad där deltagarna klär ut sig till karaktärer från filmer eller spel, det är från början en japansk företeelse men har spridits över hela världen och förekommer i Sverige – ofta på så kallade japankonvent. Hos mig har vi en cosplaytävling där temat är tv-spel!

Ta chansen att vinna ett nytt spel! Kom utklädd till en valfri karaktär från ett tv-spel så är du med och tävlar. Publiken utser vinnaren.

20:00 Powerplay är ett svenskt band som framför musik ifrån spel till NES via vanliga musikinstrument. Musikgruppen startades i början av 2000-talet. De har tidigare synts på bland annat Dreamhack och Arvikafestivalen.

Bandet består av fyra medlemmar och har som kännetecken att vilja spela så likt originalmusiken i spelen som möjligt, trots att de består av en trummis, en gitarrist, en basist och en keyboardist. Powerplay spelar musik från spel som Castlevania, Kid Icarus, Mega Man, Metroid, The Legend of Zelda och Super Mario Bros!

21:30 Rest in Pixels är ett nystartat band från Malmö som spelar tv-spelsinfluerad musik. De avslutar kvällen med schysstaste soundet!