Loading...
Startsida

Veckorapport v. 15

Under vissa perioder flyter dagar ihop och det är ungefär vad som skett under förra veckan. Livet har gått sin gilla gång i föreningen medan styrelsen fått en hel del huvudbry kring det extrainkallade förbundsrådet i Goodgame. Man kan säga att vårt och även mitt personliga fokus har varit någon annanstans och därmed är förra veckan svår att rapportera in i mer detaljerad form. På tisdagen var t.ex. undertecknad inte i lokalen knappt alls. Istället var jag på en förhandsvisning av Clash of the Titans och därmed har jag ruskigt taskig koll på vad som hände. Utöver det självklara som fightingspel vet jag att en Kumo kom på besök och att någon fick för sig att köra igång en omgång med Twister. Ett kul initiativ, önskade jag hade sett det bara. Även soylent_system var där och nötte på sitt Battle Kid: Fortress of Peril och detsamma gällde lördagen när han också var där. Det går sakta men säkert framåt.

SNES-spelande
På torsdagen kämpade Jono med en boss i Final fantaxy XIII och Hans Smooth var på plats och lirade bl. a. Yakuza 3 och även Jocke, en medlem vi inte sett på ett tag, dök upp. En annan som vi inte sett under TNG på hur länge som helst men som alltid är på spelträffarna är Wewt. Under veckan som gick besökte han lokalen vid alla tre tillfällen och spelade “klassiker” i sällskap med sin retro-kompanjon Virre. Deras senaste påfund är att klara NES-spelet Nightmare on Elm Street. På lördagen var Virre inte där så då sällade sig Wewt till Kecchin och mig då det testades en del SNES-lir. Another World, Super SWIV, Contra III och Zombies ate my Neighbours var bara några av de spel som testades. Det var också meningen att vi skulle ge oss i kast med mitt A Boy and his Blob på Wii men efter gått skallgång i jakt på nunchuk-kontroller i en halvtimme i lokalen utan resultat gav vi upp. En annan gång.
Under vardagen var besöksantalet rätt lågt. Vi hade omkring 16 besökare på TNG i denna veckan. Det är fortfarande en bra siffra som visar tecken på aktivitet men vid det här laget börjar vi bli bortskämda med högre siffror och när lördagen kom sparkade den upp besöksantalet rejält när 27 skallar dök upp för att spela spel en lördagkväll.
Korvost, Kami, Petra, Pixel och flickvännen (samt gammal Terebi-räv) Nurse hälsade på. Halvtand var där för att lira Naruto på Gamecube och Kitty spelade igenom hela Heavy Rain med Ankan vid sin sida.

The wheel of fate is turning – ACTION!
Lördagar är även Fight Club-dagar och denna helgen pågick det två fighting-event. Det första som hände på kvällen vid 18-snåret var en turnering i BlazBlue: Calamity Trigger där ett Special Edition av spelet låg i prispotten. Några i föreningen ägde det redan och hade därmed erfarenhet att spela det men det hade likväl kommit ner folk till lokalen under dagen för att träna upp sina skills. En av dem var HexElf som i slutändan tog hem allt i en final mot Embergem där det var karaktärerna V-13 mot Hakumen som möttes i final. Glädjen var stor. Han berättade att han tenderar att ta sig långt, till och med till finaler och liknande när han turnerar men han har i princip aldrig vunnit, och nu gör han det plötsligt i ett spel som han hade låg erfarenhet av. Stort grattis till HexElf som nu kan sätta sig med spelet och välja ut en main.
För den som vill se in hur turneringen fortlöpte kan ni spana in länken i bilden nedan.

Efter BlazBlue klev alla Street Fighter IV-spelare fram och påbörjade en ny vänskapsturnering likt den förra helgen och precis som förra helgen vann åter igen Quon med sin Zangief. Denna gång mötte han dock istället Mattant i skepnaden av M. Bison i finalen. Värt att påpeka är att Modoki med sin Cammy avancerar i jakten på toppplaceringen men vem är det egentligen som slutligen skall sätta Quon på plats? Uppladdningen inför nästa helg börjar redan nu.

Random gaming och Goodgame-problematik
Fightingentusiasterna hade erövrat HDTV-rummet, retrolirarna satt i samlingsrummet och i LAN-rummet satt bl. a. Kami, Petra, Trikisatan och Kecchin under kvällen och spelade. Trikisatan lirade Wolfenstein, det samarbetades i Fairytale Fights i en annan soffa och jag fick plötsligt en knäpp och började spela det sjukligt beroendeframkallande Geomitry Wars Evolved 2 som jag inte rört på ett år.
Som ni hör har det hänt saker i veckan men det är lite förvillande att hålla koll på allt såhär en vecka efteråt. Som tidigare nämnt har Goodgame-relaterade saker distraherat oss och i synnerhet mitt rapportskrivande. Detta är vad jag arbetat med under förra veckan i skrivväg och det finner ni i den länkade bilden nedan. Jag tycker alla i föreningen bör slå en kik för att förstå vad som pågår just nu internt, vi har trots allt två stycken från Terebi Ge-mu i riksförbundets styrelse (Maduin & Modoki).

13/4 – 16 stycken närvarande: Dogma, Jono, soylent_system, Wewt, Modoki, Virre, Pixel, CrudeOwen, Kitty, Kumo, Embergem, Nene, Handsome Phil, Nabaxo, Trikisatan, Maduin.

15/4 – 16 stycken närvarande: Dogma, Jono, Pixel, Modoki, CrudeOwen, Hans Smooth, Virre, Wewt, Jocke, Nabaxo, Korvost, Maduin, 8-BIT BITCH, Trikisatan, Linus, Neldo.

17/4 – 27 stycken närvarande: Trikisatan, Pixel, Jono, Maduin, Modoki, Mattant, Handsome Phil, Embergem, Korvost, Kecchin, Wewt, Nurse, Anna, HexElf, Kami, Petra, Ankan, Kitty, Halvtand, soylent_system, Dogma, Svavel, Nabaxo, Daevin, Dustdevil, Dragonfangs, Quon.