Loading...
Startsida

TNG-rapport 4/3

För fyra månader sedan var det inte särskilt kul att vara i lokalen. undertecknad var där, ofta ensam. Hade jag tur så kom stammisen CroolCaptain förbi och emellanåt kunde jag släpa med mig Dogma ner till lokalen. Tisdagar var veckans höjdpunkt eftersom det kunde dyka upp en eller ett par Magic-spelare.

Idag var det en helt annan puls i lokalen. Det är svårt att tro att det faktiskt är samma plats och samma förening som har aktiviteter. Dagens mest spelade spel var utan tvekan God of War 3 som Dogma fått ett recensionsex av. Vi passade på att spela in en förtitt på spelet  som kommer dyka upp på Gamecore.se i nästa vecka eller så. Det var ingen mindre än Pixel som höll i kontrollen och guidade Kratos något oortodoxa väg uppför Olympos.  Jag tror att vi överlag var väldigt imponerade över de galna och storslagna inledande speltimmarna.

Det kan tyckas att en första titt på God of War 3 är svårslaget, men själv tyckte jag att det var betydligt roligare att jag för första gången fick se och hälsa på ett helt gäng nya ansikten. Först ut var Handsome Phil som kom ner tillsammans med sin kompis Martin och kikade på möjligheterna att hålla Street Fighter IV-turneringar i vår lokal. Jag hoppas och tror att de blev nöjda med vad de såg. Lite senare på kvällen kom också Svavel, tillsammans med Limstift och Darkzide, trevliga killar som också verkade tycka att lokalen var stället att hänga på, de fastnade snabbt framför God of War 3, när väl Pixel lämnat över handkontrollen. Värd att nämna i sammanhanget är också Ciss, som tittade ner idag igen och spelade bland annat Bioshock 2. Verkligen en tuff tjej!

I övrigt spelades massor av olika spel. Jag såg Porrdocka och Rövhög diskutera reglerna för brädspelet Factory Fun, vet inte om de faktiskt spelade spelet. Hatebreeder och Fluffgummifat satt och spelade Magic i retrorummet. CroolCaptain kom först och snodde åt sig en soffa med tillhörande TV där han spelade allt från Bad Company 2 till Bully. Jag, Dogma och Everglade nöjde oss med att vara deltagare idag. Senare på kvällen kom Modoki med två stora Media Markt-påsar fulla av godbitar. Jag tror han hamnade i en soffa tillsammans med Handsome Phil där de gjorde upp i olika fightingspel. Och vad jag tror och har på känn så sitter de nog säkert kvar där än…

Helgen och nästa vecka är schemat för lokalen lite speciellt. Den här helgen kommer vi och precis all vår utrustning att vara på Okashiicon, det innebär att det inte blir några aktiviteter i lokalen i helgen, om ni får svår abstinens så hör av er, vi kommer säkert behöva ett par personer till som hjälper till på Okashiicon. På måndag är det dags för det första av två Final Fantasy-event. Vi kommer spela så många tidigare delar av Final Fantasy-serien som vi kommer över. Soylent_system har förberett ett quiz, det kommer att lottas ut saker (bl.a. en Xbox 360: Final Fantasy-edition) bland alla deltagare och finnas gratis snacks i lokalen. Som grädde på moset säljer vi också Final Fantasy XIII vid tolvslaget. Är du ett rpg-fan så finns det ingen ursäkt att missa det här eventet!
På tisdag är TNG inställt på grund av Final Fantasy-event nummer 2. Det äger rum på Media Markt och kommer innehålla tecknings- och cosplaytävlingar och lite utlottningar. Även detta är ett event som du inte vill missa.
Först på torsdag öppnar vi grinden till gammalt hederligt TNG igen. Tills dess får ni som inte vill vara med på våra events (finns ni?) hålla till godo med rapporter från dessa.

Närvarande: Jono, Dogma, Porrdocka, Everglade, Rövhög, Handsome Phil, Ciss, Pixel, CroolCaptain, Modoki, Hatebreeder, Fluffgummifat, Svavel, Limstift och Darkzide.
Med reservation för att det dök upp fler efter 19:00 då  jag lämnade lokalen.