Loading...
Evenemang

Eventrapport: Final Fantasy XIII-release

Dagen till ära hade vi pyntat vår lokal med posters och annat reklammaterial. För första gången sedan vi flyttade ner i lokalen använde vi dessutom skyltfönstret som ett faktiskt skyltfönster. Vi lät nämligen en TV-skärm visa Final Fantasy XIII utåt mot Nobelvägen. Nere i lokalen körde vi ett helt gäng olika Final Fantasy-spel. Jag tror att vi hade tillgång till samtliga i originalserien, även om inte samtliga spelades.

Myspyntad lokal
Vid elvatiden på kvällen körde vi igång Fredriks Fullständigt Fantastiskt Fina Final Fantasy Frågor För Fenomenalt Förberedda Final Fantasy Fans. Allra skarpast Final Fantasy-kunskaper hade Robin Doeleman som belönades med en samlarfigur föreställande Lightning från Final Fantasy XIII. Även självaste frågesportsledaren Fredrik förunnades en samlarfigur, i hans fall Vanille.
Deltagarmässigt var tillställningen en liten succé. Det är sällan vi har 30 deltagare på en kväll och ännu mer sällan som nästan alla dessa är i lokalen samtidigt. Ett par av dessa lämnade också lokalen med varsitt eget Final Fantasy XIII, vi sålde nämligen spelet i samarbete med Media Markt. Så kvällen var lyckad och trevlig, även om vi förstås gärna sett att vi blivit ännu fler ansikten på området. Vi har fortfarande inte fått neka någon inträde på grund av att brandskyddsföreskrifterna inte tillåter oss ha fler än 50 personer i lokalen, men det känns som att den dagen kommer allt närmre.

Tävlande på Media Markt
På själva FF-dagen befann vi oss på Media Markt. Aktiviteterna för dagen var cosplay- och teckningstävlingar samt en tipsrunda. Tipsrundan var såklart konstruerad av Fredrik (vi ger honom inte en Final Fantasy-figur för att han latar sig), men betydligt lättare än måndagens quiz. Den enda riktigt kluriga frågan var utslagsfrågan där deltagarna fick gissa så gott som de kunde hur många unika spel med Final Fantasy i titeln som släppts i Sverige.  Rätt svar är 34 stycken. Jag hoppas att vi kan få upp en komplett lista på dessa någonstans inom kort, eftersom det förekom en del diskussioner kring detta. Bäst gissade Szaboles Szilágyc som gissade på 33. Eftersom han dessutom hade alla rätt på tipsrundan så belönade vi honom med ett signerat exemplar av Final Fantasy XIII till PlayStation 3.

I cosplaytävlingen fick vi kora två vinnare. Vår sprillans nya medlem “Heavy” Tung Chhung som föreställde Zack från Final Fantasy VII samt Filippa Kopelman som förkroppsligade Zell Dincht från Final Fantasy VIII. Dessa båda belönas med varsin spelguide till Final Fantasy XIII.
Teckningstävlingen vanns av Samir Arabi-Eter, vice ordförande i Terebi Ge-mu Malmö och anställd på Media Markt, men han valde storsint att efterskänka sitt pris och istället dela med sig av diverse Final Fantasy-prylar till övriga deltagare i tävlingen. Det vinnande bidraget var ett antal figurer ur de första Final Fantasy-spelet lagda med pärlplattepärlor.
På det stora hela var detta två väldigt lyckade event, även om de kanske kommer lite i skuggan av den enorma succé som vi hade på Okashiicon. Hur som helst vill vi ta tillfället i akt att tacka Ubisoft, Microsoft, Media Markt samt Riksförbundet Goodgame för att vi fick vara med om att genomföra detta.