Loading...
Startsida

Winter-een-mas 2020

MEGAs mest populära evenemang närmar sig! Är du redo på 72 intensiva timmar av spelande?

Winter-een-mas är en fiktiv högtid för dator- och TV-spelare. MEGA har valt att fira detta genom att tillsammans klara så många spel som möjligt inom loppet av tre dygn. Detta är föreningens 15:e Winter-een-mas-firande och vi hoppas du vill vara en del av det.

NÄR OCH VAR?
Winter-een-mas 2020 hålls på Spelens hus (Nobelvägen 145). Evenemanget inleds klockan 00:00 fredagen den 24 januari och pågår oavbrutet fram till klockan 23:59 söndagen den 26 januari.

Glöm inte att vi dessutom har öppet på Spelens hus torsdagen den 23 januari från klockan 17:00. Det går med andra ord bra att samlas och förbereda inför tolvslaget redan kvällen före. Det är även värt att notera att det inte är tillåtet att sova i lokalen.

BLI MEDLEM INFÖR DET NYA ÅRET!
Det är krav på medlemskap i MEGA för att delta under Winter-een-mas. Alla medlemmars medlemskap löper ut den 31 december 2019. Därför är det ett starkt skäl till att förnya sitt medlemskap eller bli medlem i föreningen under evenemanget. Föreningen kräver inte heller förnyat medlemskap före Winter-een-mas så passa på att testköra föreningen under januari före eventet.

HUR FUNGERAR DET?
Målet med evenemanget är att klara så många spel som möjligt inom loppet av 72 timmar. Varje avklarat spel hamnar på en lista som idag innehåller över 1400 olika spel. Dessa spel är “låsta” för framtida evenemang och får inte längre spelas. Det övergripande målet är med andra ord att varje år addera nya spel på listan samt att försöka slå det nuvarande rekordet för tredygnsperioden, ett rekord som i dag innebär 180 klarade spel på 72 timmar. Kan vi kollektivt klara minst 181 spel i år?

Komplett Winter-een-mas-lista
Länk

LITE REGLER:
Du bidrar till den stigande siffran genom att klara spel under evenemangets 72 timmar. Spel skall spelas i lokalen (Spelens hus) och varje avklarat spel måste dokumenteras av en ansvarig i MEGA. Pågående sparfiler får sparas till efterkommande år och tillika återupptas från tidigare år men inget får spelas däremellan. Inga fusk, warpande och utnyttjande av glitchar får göras. Tanken är att genomspelningarna skall vara “rena” och motsvara en genomsnittlig spelning av spelet ifråga utan hjälp av genvägar. Det finns i år inget krav på svårighetsgrad så länge ens svårighetsgrad för en genom hela spelet, inte slutar i förtid och visar spelets sluttexter.

VAR BÖRJAR JAG?
Vill du vara ute i god tid rekommenderar vi att du anmäler eller paxar spel du önskar att klara under helgen. Detta gör du för att ingen annan skall råka spela samma spel. Du kan paxa spel via Facebook, Discord eller vårt forum på megasweden.se. Glöm dock inte att först titta på årets pax-lista så ett spel du önskar spela inte redan är paxat av någon annan.

Om du inte vet vart du skall börja eller vad du vill spela kan du använda vår s.k. “pile of shame”-lista som innehåller spel som vi paxat tidigare år men inte klarat eller ens börjat spela. Observera att föreningen inte äger alla spel som ligger på “pile of shame”-listan. Så fråga gärna i god tid.

Föreningen har även en stor mängd spel som inte är på klarat-listan och som vi lägger fram för spelande. Alla spel som inte redan finns på Winter-een-mas-listan ovan är tillgängliga att klaras.

PAXA SPEL HÄR:
https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2016-paxa-ditt-spel-har/

https://discord.gg/Yjm4bah
Använd kanalen #weenmaspax.

PAX- OCH PILE OF SHAME-LISTOR:
https://www.megasweden.se/forums/topic/winter-een-mas-2019-paxlista-pile-of-shame/

Varmt välkommen till Winter-een-mas 2020! Let’s have fun.

MEGA:s aktiviteter görs i samarbete med Spelens hus och Sverok Skåne.