Loading...
Evenemang

MEGA ♥ Retrospelsfestivalen

11 oktober är det äntligen dags för Malmö att få ett eget retroevent likt Retrogatering i Västerås och Retrospelsmässan i Göteborg. Klockan 10:00 öppnas dörrarna till Retrospelsfestivalen som arrangeras på STPLN, Stapelbäddsgatan 3 i Västra hamnen.

MEGA är med och hjälper till i planeringen, vi kommer också finnas med under själva eventet och där håller vi tävlingar i Tetris, Mario Kart 64 och Donkey Kong. Utöver turneringarna arrangerar vi även “Retrodjungeln”, där besökarna kan testa 16 olika konsoler från spelhistorien.

Mer information om tävlingarna:

Tetris, som presenteras av Roliga prylar kommer att spelas på NES och startas på nivå 9 och det är en high score-tävling som pågår mellan 10:00-14:00. Därefter kommer de fyra bästa att vinna ett pris och dessutom göra upp på scenen om ytterligare ett pris. Finalen har såklart samma spel, men finalisterna kommer få 10 minuter att bygga sin egen kontroll utav byggsatsen Makey Makey och ett par föremål som vi valt ut. Den som klarar sig längst vinner ett eget Makey Makey-set.

Mario Kart 64 arrangeras i samarbete med Gamefun.se och spelas givetvis på Nintendo 64. 32 spelare kommer göra upp i en enkel utslagningsturnering. Vi har fyra spelare i varje race, de två bästa går vidare. De 16 som går vidare från första omgången möter varandra och åtta av dem går vidare och så vidare. När vi har fyra finalister kvar gör de upp på scenen.

Donkey Kong-tävlingen spelas på arkadmaskin. Det är en vanlig high score-tävling, där den som har bäst poäng vid dagens slut är vinnaren. Äntligen får vi veta vem som är Sveriges “King of Kong”!