Loading...
Evenemang

Alicekalas på Garaget

Den sextonde juni släpps Alice: Madness Returns, inspirerat av den klassiska Alice i Underlandet. Detta ska naturligtvis firas med pompa och ståt. Festen kommer att hålla på Garaget, Lönngatan 30.

Du kommer att bjudas på en helhetsupplevelse och en känsla av att inträda i en annan värld. Själva spelet, som vi får av Electronic Arts, spelar vi tillsammans på storbildsskärm under hela kalaset. Möjligen spelar vi även föregångaren, American McGee’s Alice. Kanske blir det ett storskaligt tekalas i bästa hattmakaranda, komplett med omaka tekoppar, kakfat och tårtor.

Det finns också en plan för en kreativ hörna med anknytning till temat, där finns det möjlighet att tillsammans måla tavlor, lägga pärlplattor eller Alicemodifiera sina kläder. Den sista punkten för oss osökt till kvällens höjdpunkt: en cosplaytävling. Alla deltagare kommer att uppmanas att klä ut sig till valfri Alicekaraktär, eller helt enkelt något man relaterar till Alicehistorierna, och i slutet av kvällen väljer deltagarna den bästa dräkten som vinner ett pris.

Observera att eventet äger rum på Garaget på Lönngatan 30 och arrangeras av Terebi Ge-mus vice ordförande Ellen Magnusson i samarbete med Kulturexpressen. Alicekalaset är dessutom helt gratis för alla deltagare!