Loading...
Evenemangslideshow

Winter-een-mas 2016

10923239_841045219287231_379802336539461955_n
MEGAs mest populära evenemang närmar sig! Är du redo på 72 intensiva timmar av spelande?

Winter-een-mas är en fiktiv högtid för dator- och TV-spelare. MEGA Har valt att fira detta genom att tillsammans klara så många spel som möjligt inom loppet av tre dygn. Detta är föreningens elfte Winter-een-mas-firande och vi hoppas du vill vara en del av det.

När och var?

Winter-een-mas 2016 hålls i Spelens hus (Nobelvägen 145, ingång på baksidan) och inleds klockan 00:00 fredagen den 29 januari och pågår oavbrutet fram till klockan 23:59 söndagen den 31 januari.

Glöm inte att vi dessutom har öppet för TNG torsdagen den 28 januari från klockan 17:00. Det går med andra ord bra att samlas och förbereda inför tolvslaget redan kvällen före. Det är även värt att notera att det inte är tillåtet att sova i lokalen.

Hur fungerar det?

Målet med evenemanget är att klara så många spel som möjligt inom loppet av 72 timmar. Varje avklarat spel hamnar på en lista som idag innehåller nästan 1000 olika spel. Dessa spel är “låsta” för framtida evenemang och får inte längre spelas. Det övergripande målet är med andra ord att varje år addera nya spel på listan samt att försöka slå det nuvarande rekordet för tredygnsperioden, ett rekord som i dag innebär 169 klarade spel på 72 timmar. Kan vi kollektivt klara minst 170 spel i år?

Komplett Winter-een-mas-lista
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JU7BwpP47sE62wFO79B7ZXhG56h0Mj393eYqRmUZH2s/edit#gid=0

Lite regler

Du bidrar till den stigande siffran genom att klara spel under evenemangets 72 timmar. Spel skall spelas i lokalen (Spelens hus) och varje avklarat spel måste dokumenteras av en ansvarig i MEGA. Pågående sparfiler får sparas till efterkommande år och tillika återupptas från tidigare år men inget får spelas däremellan. Inga fusk, warpande och utnyttjande av glitchar får göras. Tanken är att genomspelningarna skall vara “rena” och motsvara en genomsnittlig spelning av spelet ifråga utan hjälp av genvägar. Svårighetsgraden brukar vara “normal” men det finns undantag så hör gärna med någon ansvarig före du startar.

Var börjar jag?

Vill du vara ute i god tid rekommenderar vi att du anmäler eller paxar spel du önskar att klara under helgen. Detta gör du för att ingen annan skall råka spela samma spel. Du kan paxa spel via vårt forum, Facebook, tala med oss under TNG före evenemanget eller direkt i detta kommentarfält. Glöm dock inte att först titta på årets pax-lista så ett spel du önskar spela inte redan är paxat av någon annan.

Om du inte vet vart du skall börja eller vad du vill spela kan du använda vår s.k. “pile of shame”-lista som innehåller spel som vi paxat tidigare år men inte klarat eller ens börjat spela. Föreningen har även en stor mängd spel som inte är på klarat-listan och som vi lägger fram för spelande. Alla spel som inte redan finns på Winter-een-mas-listan ovan är tillgängliga att klaras.

Paxa spel här:
https://megasweden.se/new-forums/topic/winter-een-mas-2016-paxa-ditt-spel-har/

Pax- och pile of shame-listor
https://megasweden.se/new-forums/topic/winter-een-mas-2016-paxlista-pile-of-shame/

Vi kommer fortsätta uppdatera om Winter-een-mas-besläktade saker under veckan. Varmt välkommen till det Winter-een-mas 2016! Let’s have fun.

Winter-een-mas 2016 görs i samarbete med Sverok Skåne, Studiefrämjandet och Malmö stad.