TNG-rapport 6/4

Soylent_systems väg ner i fullständig galenskap fortsatte under TNG igår. Jag har tidigare nämnt spelet Battle Kid: Fortress of Peril men inte mer än i förbifarten. Nu tycker jag vi kan fördjupa oss i det hela en aning eftersom det är en intressant produkt ur många avseenden. Det är ju ett tvättäkta NES-spel som släppts detta år. Det är inte under några omständigheter officiellt eller så men killen som gjort det (Sivak) har inte bara gjort spelet i sig utan hela kassetten är handgjord och dessutom moddad för att göra spelet regionsfritt. Utöver spelet får man även med sig en manual av klassiskt snitt som är precis som manualer en gång var, fylld med information och färgbilder på allt från fiender till power ups.
Spelet i sig självt är något som känns som en korsning mellan Mega Man-action och Metroid-utforskande… sen får vi inte glömma I Wanna be the Guy som är solklar inspirationskälla till spelets sadistiska natur för här talar vi om ett våldsamt svårt spel. Det är mycket mer rättvist är IWBTG men likväl kräver det galna reflexer och effektivt bruk av memorering. Det kan soy bekräfta efter absurda mängder dödsfall och omspelningar. Ni som vill spana in detta utmanande och roliga spel bör hålla utkik på forumet när soylent_system berättar om han dyker upp på TNG. För fortsätter det som nu lär han sitta i lokalen och nöta på det ett bra tag till framöver.

Bubba och spelen
Mycket var i en röra i lokalen. Styrelsen hade bara precis lyckats få ner utrustningen från påskträffen till lokalen i måndags så det blev upp till var och en att montera upp de maskiner de önskade spela på. Trots att vi precis lämnat en påskträff bakom oss var det likväl ett stort tryck med folk. Det första jag möttes av var en nykomling som nu går under namnet Bubba på forumet. Han hade träffat oss under Final Fantasy XIII-eventet på Media Markt och nu passade han på att titta ner och hälsa så jag, soylent_system och Jono satt nere i lokalen och pratade med honom medan vi väntade på att folk skulle börja ramla in.
I rummet bredvid satt Pixel och spelade South Park Let’s Go Tower Defense Play! och runt honom anslut sig senare allt från Maduin till Littlecrazygamer som kämpa för överlevnad i detta tower defence-spel. I vanlig ordning spelades det även Tekken 6 och Street Fighter IV och de spelen styrdes väl mest upp av Handsome_Phil respektive Kitty. Till och med undertecknad slog sig ner och spelade några omgångar Tekken 6 för en gångs skull, but boy do I suck.

Positiv utveckling ur ett genusperpspektiv
Vid det här laget har det gått ungefär en och en halv månad sen Terebi Ge-mu fick sin nya hemsida och även upplevt en kraftig uppsving i antal besökare under TNG. Det är i sig väldigt positivt och kul men något som jag tänkte på igår och som är något vi bör värdesätta är hur den tidigare majoriteten av män börjar blandas ut med en hälsosam dos av spelande kvinnor. Igår besöktes TNG av 20 personer varav sex stycken var tjejer. Det är en dryg fjärdedel av den totala gruppen och det är något som jag ser som väldigt positiv utveckling, inte bara för föreningen utan som en indikation att spelande som helhet tilltalar både män och kvinnor, som sig bör. Det går stunder under TNG nu för tiden då det nästan är mer tjejer i lokalen och inget kunde göra mig gladare att se än att den forna pojkklubben inte känns lika könsexklusiv. Jag skall även passa på att i samma sväng berätta att Kami och 8-BIT BITCH som vi för första gången träffade på påskträffen besökte lokalen igår. Den ena sällskapade Maduin i mötesrummet medan Kami först joinade Tekken 6-truppen för att sen spela Pixeljunk Shooter med Nabaxo till sent på kvällen.

Akami, nintendobarn och Disques donade och monterade ihop vårt LAN-rum igår och det skall dem så klart ha tack för. Det var kul att se hur TNG åter var livligt trots att föreningen har haft en veckolång träff i ryggen. Man blir uppenbarligen aldrig för trött för att spela TV-spel i grupp, kille som tjej, och det är ju onekligen ett gott tecken.

20 stycken närvarande: Jono, Bubba, Dogma, soylent_system, Maduin, 8-BIT BITCH, Akimi, Nintendobarn, Disques, Nabaxo, Kami, Handsome_Phil, Pixel, Kitty, Littlecrazygamer, Annie, Linnea, Modoki, Porrdocka, Everglade.

 • soylent_system

  Yepp, synd bara att jag klantade mig och tappade all min progress. >_<
  Ska skriva ner lösenordet med jämna mellanrum i fortsättningen. Men men.. det kanske går lite snabbare att ta sig till motsvarande punkt nästa gång.

 • Kami

  I LOL:ed xD I’ll come over moar~~

 • Handsome Phil

  Förstår inte varför Alexander alltid insisterar att skriva mitt namn som “Handsome_Phil” istället för “Handsome Phil” i rapporterna. Missförstånd?

 • Versaler, gemener och understreck. Alla används de på ovanliga sätt på nätet, forum och i nicks. Det är sjukt svårt att hålla reda på namnen i sig och ytterligare knepigare att skriva dem rätt. Jag har helt enkelt fått för mig att du skriver ett understreck mellan dina ord, för så brukar man ju göra mellanslag på nätet. Nu är inte så fallet och därmed skall jag så klart sluta upp med det.
  Sen har jag även ett generellt ogillande mot folk som har en gemen i början på sitt nick som “tvingar” mig till att ha gemener i början av meningar ibland, och då fuskar jag medvetet med namn. Ditt namnfel är dock inget fusk utan ett ren miss från min sida.

 • soylent_system

  “Sen har jag även ett generellt ogillande mot folk som har en gemen i början på sitt nick som “tvingar” mig till att ha gemener i början av meningar ibland”

  ;_;

 • Jag visste att du skulle reagera där. Men jag tycker om dig ändå Fredrik, även om ditt nick är språkligt dumt ^_^

 • Pixel

  akimi då också gissar jag ;D

 • Peter/Joe

  Håller med om det där med gemener och nick, Alex! Som en person som per automatik bryr mig om hur jag stavar så kan jag inte hjälpa att då också automagiskt känna att det jag skriver är sjukt fel. Gör faktiskt lite ont inom en på nåt sätt. Men det är ju egentligen ingen annans fel, utan helt och hållet mitt egna.

  Måste också säga att det gör mig glad att läsa om Battle Kid: Fortress of Peril! Föga förvånande att det är just soylent_system (… :D) som spelar det! 😀 Hade helt klart inte bangat på att sitta på någon träff och dra igenom det.

  Och slutligen det där med genusperspektiv. Jag har sett det hända förut i föreningar och hoppas att det inte slutar som jag annars alltid har sett det göra! Alla pojkar får ta mig sjutton hålla fingrarna i styr! Inte som att det lär hända dock… Boys will be boys. Vill inte ha massa ex som slutar komma för att just ex-biten är jobbig. :p Men jag hoppas att även den andra halvan av genusperspektivet, de som det har varit betydande fler av inom föreningen, också har mognat och skärpt till sig.

  … Eeh, i sista stycket låter jag som värsta moralpolisen… >__> Men aja, ni förstår att jag inte menar något illa och att jag verkligen gillar Terebi och dess medlemmar! <3 Mitt Terebi! ^__^ <3

 • Gwaeron

  Det är lugnt Peter, jag gillar bara killar!
  Ligga?