TNG-rapport 23/3

Vart skall man egentligen börja med att beskriva tisdagens TNG? Redan när jag själv kom ner i lokalen runt halv fyra-tiden såg jag bekanta ansikten som Jono, CroolCaptain och Pixel i lokalen. Det grafiskt bländande Battlefield: Bad Company 2 gick varm i en Xbox 360 och i andra änden av rummet satt Handsome_Phil och spelade…. vad annat än Street Fighter IV? Vad som överraskade var att den som spelade Battlefield: Bad Company 2 var ingen annan än den gamla medlemmen Ellac som vi inte sett på ett tag. Överraskningarna hade dock bara börjat för i mötesrummet sitter styrelsemedlemmen Nabaxo som är på besök i Malmö såhär strax före hans permanenta flytt tillbaka till stan. En huvudvridning senare får jag dessutom syn på ytterligare en sällsynt syn i lokalen – Atomic!

Svårkontrollerad men välkommet flöde
Här någonstans började det bli svårt att förstå vem som kom ner i lokalen. Dels för jag pratade med Atomic en längre stund och dels för att flödet av människor tilltog under halvtimmen jag spenderade i Xbox 360-LAN-rummet. Embergem dök upp tillsammans med Dice och även stora delar av Magic-truppen dök upp samt Virre. När vi inte trodde att ringklockan kunde låta mer klämtar den igen och ner kommer Cybergymnasiefolk som Linnea, Annie, CrudeOwen och Qyo. Vid det här laget började det kännas som utrymmet började fyllas ut rejält. Medan jag är i en diskussion om RPG-evolution med Dice och Nabaxo säger Jono att Maduin är på väg till lokalen och frågar om folk var intresserade av mat från Burger King, något som kändes väldigt välkommet. När några av oss sen skall ut och hjälpa Maduin att bära in maten krockar vi med Kitty i dörröppningen som i vanlig ordning var sugen på att dela ut stryk i Tekken 6. Mot kvällen sågs hon även utmanas (utbildas?) av Handsome_Phil i Street Fighter IV.
När maten var hämtad (vilket tog max 3 minuter) så visade det sig att ytterligare en individ nästat sig ner i lokalen, nämligen Voix. Han tenderar gilla sandelådespel så jag gav honom mitt PS3-ex av Just Cause 2 att leka med och han satt fortfarande med det när jag lämnade stället mot kvällen.

För trångt för mat
Jag tror aldrig att vi upplevt tidigare att vi inte kunnat få plats att äta middag i lokalen men någon gång måste ju bli den första. Magic-lirarna hade makten över bordet som i vanliga fall agerar matbord och i alla andra rum fanns det folk så alla hamburgerfrossare flyttade upp till övervåningen, satt sig i en ring och åt sin middag, dock inte i lugn och ro för några tuggor in ser vi hur det står personer utanför dörren. Där står två killar med ett Terebi-visitkort i handen som vi senare skulle få veta heter Mattemon och Dragothe, två spelare från Höllviken som fått nys om oss via Corestore i samma samhälle. Det måste varit en märklig syn att bli bemött av sex-sju hungriga hamburgerätare i en ring när man ringer på hos något man tror är en TV-spelsförening. Vi lyckades i alla fall med konststycket att inte skrämma bort dem och välkomna dem ner till den mer aktiva undervåningen.
Medan mer mat gick ner i strupen kom först Lorylondie för att sen följas av Hatebreeder en tid senare. Även UNF-ordförande Satan hälsade på i kväll för att hålla möte med oss och allmänt chilla. Sist jag såg honom skrålade han sig hes i Lips tillsammans med Nabaxo.

Nytt rekord, igen
Det börjar nästan bli löjligt hur ofta vi upplever nya besöksrekord nu för tiden. Även om Okashiicon-funktionärsmötet ledde till att vi hade över 30 människor samtidigt i lokalen för en månad sen så var detta utan större tvekan vårt största TNG någonsin. Jag vågar säga någonsin i föreningens sexåriga historia. Allt som allt såg vi 36 ansikten i lokalen i kväll, allt från purfärska, relativt nya och vanligt förekommande besökare till ytterst sällsynta veteraner. Akimi med ett stort anhang var där och bänkade sig i LAN-rummet, DragonFangs, Everglade och Porrdocka ploppade upp mot kvällen medan CroolCaptain satt och klarade Fable II.
36 människor totalt varav att 27 stycken vistades i lokalen samtidigt vid en tidpunkt.
Lokalen börjar verkligen leva upp till sin fulla potential och föreningen har utan tvekan upplevt en kraftfull renässans och vi kunde väl knappast vara mer nöjda att lokalen äntligen börjar kännas som det perfekta tillhållet för Malmös TV-spelare. Tack för i kväll allesammans. You all rock!

36 stycken närvarande: Fluffgummifat, Embergem, Phendrana, Sekrai, Dogma, Jono, Rövhög, Nabaxo, Pixel, CroolCaptain, Ellac, Atomic, Handsome_Phil, Dice, Maduin, Modoki, Linnea, Annie, Kitty, Lorylondie, Hatebreeder, Everglade, Voix, Satan, akimi, Tossen, Nintendobarn, CrudeOwen, Qyo, Mattemon, Dragothe, Porrdocka, Dragonfangs, Nestic, Linus, Tjyvis

 • Handsome Phil

  Look at that handsome devil! Riktigt kul med så pass många människor i lokalen idag, me like. 😀

  “…och i andra änden av rummet satt Handsome_Phil och spelade…. vad annat än Street Fighter IV?”

  ;D

  Shoutout till Modoki och Dragonfangs, två ypperligt bra Street Fighter IV-spelare! Ser fram emot fler sparringsessioner med er. ^^

 • Handsome Phil

  …och jag får inte glömma att ge shoutout till Kitty också, du var riktigt bra med Cammy måste jag säga. 😀 Tack också alla ni andra (som jag tyvärr glömt namnen på ;_;) som ville ge SFIV en testrunda – alltid kul med nytt blod. ^^

 • ZugZwang

  Jag fick mina vinster mot dragonfangs så jag är nöjd 😀

 • akimi

  Yes, vilken fin bild det är som pryder denna fina historia 😀

 • Riktigt kul att det är så många som besöker lokalen, önskar jag kunde vara en av dem och höja besökarantalet ytterligare!

 • KConny

  Jag vill minnas att 25 personer var rekordet från Kirsebergs-tiden. Årsmötet verkar ha fått oss på rätt spår igen!

 • Kul att höra att föreningen verkar mer livad nu! 😀 Se till att hålla det uppe tills jag någon gång i framtiden hoppar in hos er igen! >;O

 • Svavel

  Jasså satan är nykterist, där ser man 😀 Hur gick det med Yakuza 3 förresten?

 • Jono

  CroolCaptain får väl svara själv också eftersom det var han som satt med den japanska maffian, men jag hörde en hel del irriterade kommentarer om långa filmsekvenser och konversationer som aldrig ville upphöra. Jag kikade på det i ett par minuter och just då såg det mest ut som en golfsimulator.

 • Svavel: Första filmsekvensen är en ~20 minuter lång. Sen efter det följer ännu en sekvens (du får springa runt på en kyrkogård o läsa på en gravsten. Ca 15 sekunders speltid.) som ligger på cirkus en kvart. På det är det en snacksekvens med bara text och dåligt mim från karaktärerna. Efter detta får jag spela i ca 15 sekunder till innan en ny film/talsekvens på ca 10 minuter dyker upp. Jag hann sitta med spelet i ca en timme innan jag egentligen fick göra något. Det här är något av det segaste jag har varit med om.
  På tal om golfsimulatorn, det var en del av spelet faktiskt. Finns en massa sånt. Men spelet är mer som en halvinteraktiv film än ett spel. Simpla kontroller och ett battlesystem som faktiskt är rätt roande. Stör mig bara på att de har ett väldigt konstigt sätt att levla upp skills på.
  Jag gav upp efter ca 2 timmar och spelade Dominion istället.
  Kan skriva en mer utförlig “recension”, blir väl mer som en rapport, om spelet senare. Skickar det till Jonas

 • soylent_system

  Har bara spelat genom det första Yakuza, men även det hade en väldigt långsam inledning, med mycket prat, för att först i senare kapitel öppnas upp. Det är ju i princip ett RPG med brawlerinslag, så det är kanske inte så förvånande att det tjatas en del. 😉
  Men vad är konstigt med uppgraderingssystemet? Man tjänar erfarenhetspoäng som man spenderar på olika kategorier som ger antingen nya förmågor eller förbättrad hälsa, styrka, heatmätare etc. Återigen, vad är egentligen konstigt med det? 😛

 • Grejen är att jag kan t ex inte fylla upp 29% till nästa nivå av min EXP, utan jag måste sitta o trycka in knappen tills alla mätare är fulla innan jag kan uppgradera. Släpper jag knappen drainas all exp ur den mätaren tillbaka till poolen

 • soylent_system

  Jag tyckte det var rätt tillfredsställande att sitta och se mätarna ticka upp. Speciellt när man närmade sig de sista uppgraderingarna som kräver MÅNGA “mätare”.

 • nabaxo

  Jag hade sjukt trevligt. Tack alla som dök upp! 😀

 • Svavel

  Tack för svaren, precis som soylent har jag bara spelat ettan. Trean verkar följa samma formel (med samma “design-missar”). Kommer nog spela det så småningom. Om någon känner för att ta sig igenom tvåan – hojta till!
  On topic: vad är det med tisdagar egentligen? Bara fullt hus när jag inte har tid, doh!

 • soylent_system

  @Svavel: Tänkte nog börja lite på tvåan idag. Har med det iaf, så får man se vad som hinns med.

 • Pixel

  Finns ett ord Dogma.
  AWESOME!