Eventrapport: Final Fantasy XIII-release

Dagen till ära hade vi pyntat vår lokal med posters och annat reklammaterial. För första gången sedan vi flyttade ner i lokalen använde vi dessutom skyltfönstret som ett faktiskt skyltfönster. Vi lät nämligen en TV-skärm visa Final Fantasy XIII utåt mot Nobelvägen. Nere i lokalen körde vi ett helt gäng olika Final Fantasy-spel. Jag tror att vi hade tillgång till samtliga i originalserien, även om inte samtliga spelades.

Myspyntad lokal
Vid elvatiden på kvällen körde vi igång Fredriks Fullständigt Fantastiskt Fina Final Fantasy Frågor För Fenomenalt Förberedda Final Fantasy Fans. Allra skarpast Final Fantasy-kunskaper hade Robin Doeleman som belönades med en samlarfigur föreställande Lightning från Final Fantasy XIII. Även självaste frågesportsledaren Fredrik förunnades en samlarfigur, i hans fall Vanille.
Deltagarmässigt var tillställningen en liten succé. Det är sällan vi har 30 deltagare på en kväll och ännu mer sällan som nästan alla dessa är i lokalen samtidigt. Ett par av dessa lämnade också lokalen med varsitt eget Final Fantasy XIII, vi sålde nämligen spelet i samarbete med Media Markt. Så kvällen var lyckad och trevlig, även om vi förstås gärna sett att vi blivit ännu fler ansikten på området. Vi har fortfarande inte fått neka någon inträde på grund av att brandskyddsföreskrifterna inte tillåter oss ha fler än 50 personer i lokalen, men det känns som att den dagen kommer allt närmre.

Tävlande på Media Markt
På själva FF-dagen befann vi oss på Media Markt. Aktiviteterna för dagen var cosplay- och teckningstävlingar samt en tipsrunda. Tipsrundan var såklart konstruerad av Fredrik (vi ger honom inte en Final Fantasy-figur för att han latar sig), men betydligt lättare än måndagens quiz. Den enda riktigt kluriga frågan var utslagsfrågan där deltagarna fick gissa så gott som de kunde hur många unika spel med Final Fantasy i titeln som släppts i Sverige.  Rätt svar är 34 stycken. Jag hoppas att vi kan få upp en komplett lista på dessa någonstans inom kort, eftersom det förekom en del diskussioner kring detta. Bäst gissade Szaboles Szilágyc som gissade på 33. Eftersom han dessutom hade alla rätt på tipsrundan så belönade vi honom med ett signerat exemplar av Final Fantasy XIII till PlayStation 3.

I cosplaytävlingen fick vi kora två vinnare. Vår sprillans nya medlem “Heavy” Tung Chhung som föreställde Zack från Final Fantasy VII samt Filippa Kopelman som förkroppsligade Zell Dincht från Final Fantasy VIII. Dessa båda belönas med varsin spelguide till Final Fantasy XIII.
Teckningstävlingen vanns av Samir Arabi-Eter, vice ordförande i Terebi Ge-mu Malmö och anställd på Media Markt, men han valde storsint att efterskänka sitt pris och istället dela med sig av diverse Final Fantasy-prylar till övriga deltagare i tävlingen. Det vinnande bidraget var ett antal figurer ur de första Final Fantasy-spelet lagda med pärlplattepärlor.
På det stora hela var detta två väldigt lyckade event, även om de kanske kommer lite i skuggan av den enorma succé som vi hade på Okashiicon. Hur som helst vill vi ta tillfället i akt att tacka Ubisoft, Microsoft, Media Markt samt Riksförbundet Goodgame för att vi fick vara med om att genomföra detta.

 • Embergem

  Playstation 13? Jag visste inte det var 2066 redan.

 • Jono

  En liten bit framtid hade rymt från det hårdbevakade labbet och tagit sig ut på stan vilket ledde till en del förväxlingar, men det är åtgärdat nu.

 • soylent_system

  34 unika spel med Final Fantasy i titeln släppta i Sverige. Med unika menas att konverteringar, remakes och expansioner (FFXI) inte räknas som egna titlar.

  1 Final Fantasy
  2 Final Fantasy II
  3 Final Fantasy III
  4 Final Fantasy IV
  5 Final Fantasy IV: the After Years
  6 Final Fantasy V
  7 Final Fantasy VI
  8 Final Fantasy VII
  9 Final Fantasy VII: Crisis Core
  10 Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus
  11 Final Fantasy VIII
  12 Final Fantasy IX
  13 Final Fantasy X
  14 Final Fantasy X-2
  15 Final Fantasy XI
  16 Final Fantasy XII
  17 Final Fantasy XII: Revenant Wings
  18 Final Fantasy XIII

  Där slutar huvudserien. Men så har vi lite spinoffs eller andra spel som fått FF slängt på sig.

  19 Final Fantasy Legend
  20 Final Fantasy Legend II
  21 Final Fantasy Legend III

  22 Final Fantasy Adventure

  23 Final Fantasy Tactics
  24 Final Fantasy Tactics Advance
  25 Final Fantasy Tactics A2

  26 Final Fantasy Crystal Chronicles
  27 Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates
  28 Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time
  29 Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life As A King
  30 Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life As A Darklord
  31 Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers

  32 Dissidia: Final Fantasy

  33 Final Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon
  34 Final Fantasy Fables: Chocobo’s Tales

 • Svavel

  Grattis till vinnarna! Finns det möjligen bilder på dem/deras bidrag?